Ga naar hoofdinhoud

SKS sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Op de foto van links naar rechts: Ard Vermeulen (Indutrade Benelux), Robert-Jan Broekhuijsen (Indutrade Benelux), Pieter Schroeder (Nobel Capital), Robert Timmer (Indutrade Benelux), Jan Siersema (mede-oprichter SKS), Toine Uijttewaal (CEO MD), Maaike Hapers-Nooren (FD)

SKS B.V. is onderdeel geworden van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. Indutrade heeft een overeenkomst getekend voor de overname van alle aandelen van technisch handelsbedrijf SKS. SKS heeft een jaaromzet van ongeveer 35 miljoen euro en 50 medewerkers in dienst.

De technische handelsonderneming SKS is gespecialiseerd in hoogwaardige, innovatieve en duurzame procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie. Het brede productaanbod omvat afsluiters, buizen, pompen, filters en warmtewisselaars van verschillende merken. SKS levert aan een brede groep klanten in binnen- en buitenland, die voornamelijk actief zijn in de voedingsmiddelen- en farmaceutische markt. Door haar uitgebreide technische expertise in klantentoepassingen vervult het bedrijf daarbij de rol van gespecialiseerde gesprekspartner en adviseur bij het samenstellen van specifieke, vaak complexe productielijnen. Met veel van haar internationale leveranciers en klanten onderhoudt SKS langdurige relaties. SKS is gevestigd in Waalwijk en heeft verkoopkantoren in Drachten, Berchem (BE) en Dortmund (DE).

Toenemende aandacht duurzaamheid

De voedingsmiddelen- en farmaceutische sector worden gezien als duurzame groeimarkten. Belangrijke drivers in deze markten zijn de groeiende en vergrijzende bevolking, strengere regelgeving waardoor de vraag naar kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid toeneemt en een toenemende aandacht voor duurzaamheid door vermindering van afval en minimalisering van energie- en waterverbruik. Ontwikkelingen waarop SKS met haar productaanbod optimaal kan inspelen.

Marktpositie uitbouwen

CEO Toine Uijttewaal is enthousiast over de overname door Indutrade: “SKS is 25 jaar geleden gestart vanuit het familiebedrijf Siersema Groep. In de periode onder eigenaarschap van Nobel Capital Partners heeft SKS belangrijke stappen in haar ontwikkeling gezet. Door de overname door Indutrade kan SKS verder bouwen aan haar marktpositie op lange termijn.”

In 2020 werd VarioDrive overgenomen door Indutrade Benelux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven