Ga naar hoofdinhoud

SKF fabrieken in 2030 CO2-neutraal

SKF wil CO2-neutraliteit onder meer realiseren door de inkoop en opwekking van duurzame energie. (foto's: SKF)

Sinds 2015 heeft SKF de ecologische voetafdruk van haar productie met 36% verminderd en het heeft nu al twee CO2-neutrale fabrieken. SKF kondigt nu aan om tegen 2030 zijn volledige productie CO2-neutraal te maken.

De doelstelling voor 2030 omvat de eigen productieactiviteiten van SKF, dat wil zeggen de directe en indirecte emissies van SKF. Deze zullen worden gerealiseerd door een combinatie van procesverbeteringen, energie-efficiënte machines en de inkoop en opwekking van duurzame energie. Als laatste hulpmiddel kan SKF ook hoogwaardige CO2-compensaties aankopen.

Naar CO2-neutraal

Het concern vindt het verminderen van de emissies is noodzakelijk om de klimaatcrisis aan te pakken en om internationaal leiderschap te tonen. SKF streeft er naar om de klimaatimpact te beperken in heel de waardeketen, van de ingekochte grondstoffen tot het gebruik door de klant en nog verder.

SKF wil CO2-neutraal produceren
De verantwoordelijkheid om actie te ondernemen begint bij SKF bij de eigen activiteiten.

Het bedrijf zal snel en doelgericht naar zijn doelstelling toe werken. CO2-neutraliteit zal de concurrentiepositie verder verbeteren en is in het belang van SKFzelf, de klanten en het milieu.

Oplossingen voor klanten

SKF biedt al een aantal oplossingen en producten die bijdragen aan de circulaire economie. Het AI-gedreven Rotating Equipment Performance-aanbod van SKF is bedoeld om afval te beperken door een zo lang en efficiënt mogelijk gebruik van machine-uitrusting.

SKF biedt lagerrevisiediensten, waardoor de emissies in de productiefase met 90% verminderen in vergelijking met een nieuw lager. Het olie-regeneratiesysteem van SKF RecondOil maakt circulair gebruik van olie mogelijk, leidt tot afvalvermindering en verbetert de milieuprestaties.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven