Ga naar hoofdinhoud

Sioux leert kinderen principes mechanica met Meccano

Technologiebedrijf Sioux maakt met techniekworkshop ‘Meccano Meccanoid’ de basisprincipes van mechanica voor kinderen toegankelijk. Woensdag 28 oktober deden er bij Sioux in Eindhoven 90 kinderen mee aan de Hot-or-Not: The Next Generation mechanicaworkshop. Met behulp van de bouwsteen Meccano leerde de aanwezige jeugd alles over belangrijke mechanicaprincipes als tandwieloverbrengingen, driehoeksverbindingen en scharniergewrichten.

Hans Odenthal, organisator vanuit Sioux: “Met deze workshop willen we kinderen techniek laten beleven. Op deze manier verkrijgen ze niet alleen meer inzicht in techniek, maar blijft wat ze leren hen ook beter bij. Door het organiseren van techniekdemonstraties willen we tegelijkertijd de aanwezige ouders ook enthousiast maken voor techniek. Zij spelen vaak een belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kinderen. Uiteindelijk willen wij de jeugd met deze en soortgelijke techniekpromotie-evenementen stimuleren om een technische studierichting te kiezen. Er is nog altijd een tekort aan technici en een baan in de techniek heeft de toekomst.”

Sioux2Naast de klassieke Meccano is er sinds kort ook een Meccanoid robot op de markt. Sioux had het genoegen om deze intelligente Meccano-robots als een van de eerste voor te mogen stellen aan de jeugd. Kinderen konden de innovatieve robot zelf verbaal of via een app commando’s geven die vervolgens werden uitgevoerd.

The Next Generation

Techniek promoten onder jeugd is voor ons geen eenmalige actie. Wij vinden het belangrijk om de volgende generatie regelmatig op een leuke manier met onze passie voor techniek in aanraking te brengen en geven daar ook veel aandacht aan. Na geslaagde evenementen met techniekpromotors als André Kuipers en Diederik Jekel en software- en elektronicaworkshops, bieden we kinderen nu de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met mechanica. Dit is alweer het zesde techniekpromotie-evenement dat Sioux onder de noemer Hot-or-Not: The Next Generation organiseert voor de volgende generatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven