Ga naar hoofdinhoud

Sioux kijkt met jeugd naar 2045

Samen met partners uit bedrijfsleven en onderwijs organiseert Sioux een dag om de volgende generatie engineers inspireren (foto: Sioux).

Technologiebedrijf Sioux bundelt krachten met het onderwijs en bedrijfsleven om techniek te promoten onder jeugd. Het biedt kinderen en hun ouders tijdens Hot-or-Not: The Next Generation ‘Back to the Future’ een blik op technologie van de toekomst, het heden en het verleden. Samen met partners uit de Brainport regio wil het bedrijf op zondag 29 maart in het Evoluon de volgende generatie engineers inspireren.

In de filmreeks Back to the Future uit de jaren 1985-1990 wordt een reis door de tijd gemaakt naar 2015 en krijgen we een blik op hoe de wereld eruit komt te zien. Anno nu weten we hoeveel er daadwerkelijk van al die voorspellingen terecht is gekomen.

Geheel in filmstijl zal tijdens de gelijknamige Hot-or-Not eveneens vooruit en achteruit in de tijd worden gesprongen. Technische snufjes van de afgelopen dertig jaar vertellen hoe snel de wereld is veranderd en hoe technologie steeds meer een onderdeel wordt van onze samenleving. We kijken niet alleen naar het verleden en heden, maar vooral ook vooruit.

Kijken naar 2045

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel vertelt zijn visie op de technieken die in 2045 gemeengoed zullen zijn. De lezing van Jekel zal worden omlijst met een techniekmarkt waar technologische innovaties van de afgelopen en komende jaren te zien zullen zijn. Tijdens de Hot-or-Not krijgen de bezoekers de gelegenheid om een tijdcapsule te vullen met hun voorspellingen voor 2045.

Sioux wil de jeugd vooral uitdagen om over de technologische innovaties van de toekomst na te denken. Op deze manier wil het bedrijf ze enthousiast maken om ook zelf de techniek in te gaan en een goed werkklimaat in de Brainport-regio in stand te houden. De behoefte aan goede engineers zal de komende derde jaar alleen maar toenemen.’

Aanmelden voor dit evenement is kosteloos en kan via de Sioux website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven