Ga naar hoofdinhoud

Simulatiesoftware

The MathWorks biedt met release 2012b een aantal updates voor Matlab en Simulink die zich onder meer focussen op een verhoogd gebruiksgemak en verbe-terde navigatie. De Matlab Desktop bevat een overzichtelijke toolstrip waarop alle veel ge-bruikte opties eenvoudig zijn te vinden. Tevens is hij uitgerust met een zelf te organiseren Matlab app gallery met favoriete toepassingen. Het toegepaste hulpsysteem biedt verbeterde opties voor bladeren, zoeken en filteren.

De gebruikersinterface gecombineerd met de mogelijkheden van Simulink dragen bij aan de ontwikkeling van Model-Based Design voor een snellere en goedkopere ontwikkeling van dynamische en embedded systemen. Zo maakt de Simulink Editor het eenvoudiger om modellen op te stellen, te analyseren en te simuleren.

Hiertoe is het pakket uitgevoerd met tabvensters, een verkenner balk en een slimme signaallijnroutering bij het verbinden van blokken. Tevens biedt hij hulp bij modelanalyse en het opsporen van modelfouten; bijvoorbeeld door de mogelijkheid om terug te stappen in de simulatietijd en de simulatie te pauzeren wanneer een geselecteerd signaal een opgegeven waarde overschrijdt.

Simulink Porjects
Bij de R2012b hoort tevens de verbeterde Simulink Projects voor het beheren van projectbestanden en het koppelen met versiebeheersoftware. Ook Stateflow is aangepast om modellen eenvoudiger te kunnen opbouwen. Daarbij is de Stateflow Editor verenigd met de Simulink Editor en heeft een vergelijkbare gebruiksvriendelijkheid. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven