Ga naar hoofdinhoud

Simulatiesoftware voor UHF-RFID applicaties

Software gebaseerd op het Raytracer-algoritme stelt Turck in staat om complexe UHF-applicaties van haar klanten te simuleren. Op basis van deze simulatie kan het bedrijf een betere inschatting maken van de toegankelijkheid van de RFID tags en de lees/schrijfkoppen. In samenwerking met de klant doorlopen de specialisten van Turck diverse scenario’s om zo de optimale bedrijfsparameters en de ideale posities van de lees/schrijfkoppen en RFID tags vast te stellen. Ook lees/schrijfkoppen op bewegende elementen of beweegbare RFID tags zijn te simuleren.

De software is gebaseerd op een 3D model van de applicatie waarin informatie over de positie, grootte en materiaaleigenschappen van alle elementen van de applicatie is opgenomen. Uit deze data zijn onder andere eventueel optredende reflecties door metalen elementen of waterhoudende media te berekenen.
 
Hetzelfde geldt voor ongewenste effecten zoals golfuitdoving. De simulatie leent zich onder meer voor toepassingen waarvan de kosten voor een testapplicatie onevenredig hoog zijn. De ervaringen die tot nu toe met de simulatiesoftware zijn opgedaan geven aan dat de berekeningen praktisch identiek zijn aan de reële metingen die op locatie worden uitgevoerd; dit draagt bij aan de mogelijkheid efficiënter te plannen. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven