Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek introduceert compacte meerassige servodrives met hoge vermogensdichtheid

Het modulaire multi-as servo-systeem is ontworpen met één-, twee- en drie-assige modules (foto's: SigmaTek)

De nieuwe DIAS Drive generatie MDD 2000 van SigmaTek combineert hoge prestaties en flexibiliteit voor de besturing van servomotoren in een zeer compact ontwerp. Het modulaire multi-as servo-systeem is ontworpen met één-, twee- en drie-assige modules in verschillende maten en vermogensklassen en biedt veiligheidsfuncties in het standaardmodel.

Het flexibele servo-systeem van SigmaTek, in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, kan als enkel of drie fasen met 230-480 VAC worden gebruikt. Naast één tot drie assen zijn ook een voeding, vermogensfilter, remweerstand en DC-Link circuit aan boord. En dat binnen een formaat van slechts 75mm x 240 mm x 219 mm in de meest compacte uitvoering (size 1). Daarmee wordt een zeer hoge vermogensdichtheid bereikt.

Zeer korte controller-cyclustijden

Met deze compacte uitvoering behaalt het servo-systeem een vermogen van 4 kW (3x 5 A-nominaal bij 3x 15 A piekstroom) en in het opvolgende formaat (size 2), tot 9 kW (3x 10 A rated bij 3x 30 A piekstroom). De overbelasting factor is tot 300 procent. Zeer korte controller-cyclustijden van 62,5 µs geven de DIAS Drives uitstekende servo prestaties.

Alle modules snel aan te sluiten

De gecombineerde voeding- en as-module MDP 2000, met maximaal drie geïntegreerde assen, kan fungeren als standalone oplossing of in een netwerk worden geïnstalleerd met een willekeurig aantal MDD 2000-asmodules van beide groottes. Dit vereenvoudigt het ontwerpen van een op maat gemaakt aandrijfconcept.

Dankzij slimme verbindingsmechanica wordt de installatietijd verkort. Met het DCB ‘DC Connection Block’ en de BCB ‘Bus Connection Block’ kunnen alle modules snel worden aangesloten met behulp van stapeltechnologie. Dit elimineert complexe individuele bedrading voor voeding, DC-Link koppeling en real-time Ethernet-communicatie met de VARAN-bus.

Diverse veiligheidsfuncties

Naast de veilige stopfuncties Safe Torque Off (STO) en Safe Stop 1 (SS1) bevat de MDD 2000-serie Safe Operating Stop (SOS), Safe Brake Control (SBC) en Safety Limited Speed (SLS) en maakt toepassingen tot SIL 3, PL e, Cat. 4 mogelijk.

De digitale motor feedback interface Hiperface DSL is de standaard interface, die bedrading en tijd bespaart tijdens de eerste startup. Naast de single cable oplossing worden verschillende encoder types ondersteund: EnDat 2.1 en 2.2, Hiperface, Resolver, Sin/Cos, TTL, BiSS-C of Tamagawa

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven