Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek biedt motion modules in vestzakformaat

De compacte, krachtige Motion-serie van Sigmatek voor montage op DIN-rail is veelzijdig en bespaart ruimte en kosten. (foto: SigmaControl)

Het flexibele S-DIAS besturingssysteem van Sigmatek voor montage op een DIN-rail biedt een combinatie van snelle signaalverwerking met gemakkelijke handling en een hoge trilling weerstand. Met de veelzijdige serie motion modules kunnen dynamische bewegingssequenties nauwkeurig in de praktijk worden geïmplementeerd.

Voor snelle en nauwkeurige positioneertaken zijn de modules uit de DC-serie voor synchrone servomotoren (BLDC) de juiste keuze. Deze servoversterkers in zakformaat zijn uitgerust met een standaard resolver- of incrementele encoderingang, een +24 V DC uitgang voor optionele besturing van een rem en dubbelkanaals ingangen waarmee de functie Safe Torque Off (SIL 3, Cat. 4 , PL e) kan worden uitgevoerd.

Motion modules

Met 10 A continu of 20 A piekstroom bij 48 V kunnen de nieuwe dubbelmodulevariaties DC 101 en DC 102 een vermogen tot 480 W bereiken. Dat gebeurt binnen een breedte van slechts 25 mm zonder extra ventilator module. De DC 061 en DC 062 zijn geschikt voor toepassingen van maximaal 6 A continu en 15 A piekstroom bij 48 V DC.

Met de SR 011- en SR 012 voor de besturing en regeling van economische DC-borstelmotoren tot 5 A continu en 10 A of 15 A piekstroom kunnen eenvoudige positioneertaken worden uitgevoerd. De SR 011 is voorzien van een geïntegreerde remchopper en schakelbare incrementele encoder.

STO-safety functie

De SR 012 heeft vier digitale ingangen die kunnen worden gebruikt als limietschakelaars. Er zijn verschillende bedrijfsmodi beschikbaar. De geïntegreerde kortsluitbestendige digitale uitgang kan worden gebruikt voor rembesturing of andere aan de applicatie gerelateerde schakelprocessen. De STO Safety-functie wordt volgens de EN 61800-5-2 norm geïmplementeerd met behulp van beide ingangen.

Ook voor stappenmotoren

Ook zijn modules beschikbaar voor stappenmotoren. Voor de besturing van tweefasen stappenmotoren is de ST 151 beschikbaar. Hier zijn volledige, halve en micro-step (64) versies beschikbaar. Voor positiebesturing wordt een incrementele encoder-interface gebruikt. De twee digitale ingangen kunnen worden gebruikt als eindschakelaars, positievergrendeling of voor referentieprofielen. Door het gebruik van de dubbelkanaals ingangen kan STO worden geïmplementeerd volgens SIL 3, PL e.

De drive bibliotheek van de Lasal software engineering biedt een grote selectie van kant-en-klare motion componenten. Het maken van toepassingen wordt daardoor vereenvoudigd en versneld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven