Ga naar hoofdinhoud

Sigmatek AI-022 analyseert meetbruggen

De S-DIAS input module AI 022 van Sigmatek met 2 analoge inputs, wordt gebruikt voor het analyseren van meetbruggen (foto: Sigmatek).

Voor nauwkeurige meting van de krachten biedt de AI-022 van Sigmatek twee weerstandsbrug ingangen. De analoge ingangsmodule kan bruggen zoals rekstroken of loadcellen evalueren.

Om verschillende meetcel types aan te kunnen, is de analoge kaart uitgerust met vijf verschillende input ingangen. Deze kunnen worden ingesteld vanaf 0,25 mV/V tot en met 16 mV/V met behulp van de software. Met een resolutie van 24 bits bieden de krachtopnemers meetwaarden met een precisie van ±0.035%. Nul punt en full-scale doorbuiging zijn kalibreerbaar. De AI-022 heeft ook sensor break-, overbelasting- en kortsluitdetectie. Voor de evaluatie van de meetcellen zijn twee connectie variaties mogelijk: 4 en 6-draads technologie. Het voordeel van 6-draads technologie is de spanningscompensatie, waarbij een vervorming van de signalen wordt vermeden door de correctie van een mogelijke spanningsdaling.

Voor de S-DIAS-productfamilie zijn EPLAN-macro’s voor eenvoudige besturingskast integratie beschikbaar. Met de object-georiënteerde software suite LASAL is het ontwerpen en programmeren van de besturing en het I/O systeem gebruiksvriendelijk.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven