Ga naar hoofdinhoud

Siemens werkt digitalisering verder uit

Machinebouwers, distributeurs en systeem integratoren kunnen met nieuwe componenten economische automatiseringstoepassingen realiseren (foto: Siemens).

Veel bedrijven in de industriële automatisering praten tegenwoordig over een verdergaande digitalisering en vooral hoe hiervan te kunnen profiteren. Om ondernemingen bij de digitale transformatie te ondersteunen, bouwt Siemens zijn aanbod voor de digitale onderneming in vier kernelementen uit: industriële software en automatisering, industriële communicatie, industriële veiligheid en industriële diensten.

Siemens presenteerde op de Hannover Messe het verder uitgebouwde aanbod voor de ‘Digital Enterprise’, de volledig digitaal werkende onderneming. Het samengaan van de virtuele en reële wereld maakt hogere flexibiliteit, efficiency, kwaliteit en kortere ‘time to market’ mogelijk. Met nieuwe partnerschappen, interfaces en apps werkt het concern verder aan de uitbouw van zijn op de cloud gebaseerde open IoT operating systeem MindSphere.

Digitalisering

Ondernemingen kunnen tegenwoordig in een volledig virtuele omgeving op basis van een ‘digitale tweeling’ producten, productieprocessen en installaties simuleren, testen en optimaliseren. Hiermee kunnen de maak- en procesindustrie hun innovatiesnelheid en productiviteit verhogen en hun businessmodellen opnieuw definiëren.

Om ondernemingen bij de digitale transformatie te ondersteunen, bouwt Siemens zijn aanbod voor de digitale onderneming in vier kernelementen uit: industriële software en automatisering, industriële communicatie, industriële veiligheid en industriële diensten.

Geïntegreerde portfolio

De integratie van Product Lifecycle Management (PLM), Manufacturing Operations Management (MOM) en Totally Integrated Automation (TIA) in het gemeenschappelijke samenwerkingsplatform Teamcenter maakt een naadloze datastroom tussen alle stappen van de waarde toevoegende keten mogelijk.

Siemens ondersteunt zijn klanten uit de maakindustrie daarbij met Digital Enterprise Suite, een geïntegreerd portfolio bestaande uit op software gebaseerde systemen en automatiseringscomponenten. De instap in de digitalisering wordt daarbij afgestemd op de behoeften van een afzonderlijke onderneming, met wie samen een op maat gemaakte oplossing wordt gemaakt.

Daarbij speelt de cloud een belangrijke rol. Maar de cloud moet worden gevoed met data, en daarvoor heeft Siemens verder ontwikkelde hardware geïntroduceerd. Hiertoe behoren nieuwe Basic Industrie-PC’s, Sinamics S210 en Simotics S-1FK2 motoren en een compleet aanbod aan software- en automatiseringsoplossingen voor additive manufacturing. Ook zijn specifieke oplossingen ontwikkeld voor de procesmatige industrie en voor energieopwekking en -distributie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven