Ga naar hoofdinhoud

Siemens rondt verkoop van Flender succesvol af

Eind 2020 opende Flender een state-of-the-art testing en workshop faciliteit in Perth, Australië (foto: Flender)

Technologieconcern Siemens heeft de verkoop van Flender GmbH aan investeerder The Carlyle Group voor €2,025 miljard succesvol afgerond. In oktober vorig jaar kondigde Siemens haar plannen aan om Flender, bekend van grote tandwielkasten en andere mechanische en elektrische aandrijfsystemen te verkopen aan Carlyle. Nu de autoriteiten de vereiste goedkeuringen hebben verleend, is de transactie gesloten.

Na de verkoop van Flender blijven er vijf bedrijfsunits over onder de paraplu van de Portfolio Companies. In het boekjaar 2020 hadden deze vijf units in totaal ongeveer 15.400 werknemers in dienst en genereerden zij ongeveer €3,2 miljard aan inkomsten. Met 8.600 werknemers genereerde Flender in het boekjaar 2020 pro forma een omzet van ongeveer €2,2 miljard euro.

Hoop op groei

Flender GmbH, met als hoofdkantoor Bocholt (D), was sinds 2005 in handen van Siemens. Het bedrijf heeft twee jaar te koop gestaan voordat Carlyle Flender overnam. Investeerder Carlyle hoopt dat Flender weer kan gaan groeien. Zo werd eind 2020 nog een state-of-the-art testing en workshop faciliteit geopend in Perth, voor toelevering aan de lokale zware industrie.  

“De verkoop van Flender is een volgende stap in de uitvoering van onze strategie om Siemens in staat te stellen een gefocust technologiebedrijf te worden,” aldus Ralf P. Thomas, die als CFO bij Siemens onder meer verantwoordelijk is voor de Portfolio Companies van Siemens. “Flender heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld, en het bedrijfsonderdeel laat op indrukwekkende wijze zien dat ons Portfolio Companies-concept effectief is gebleken” voegde Thomas eraan toe.

2 reacties op “Siemens rondt verkoop van Flender succesvol af

 • Wie verkoopt nu een solide bedrijf als Flender aan de amerikanen: gedoemd om te mislukken lijkt me.
  De Duitsers gaan de Nederlanders achterna. Snel geld maken door de bobo’s ten gunste van de aandeelhouders lijkt het doel.
  De peilers van de Duitse economie worden uitgehold. Door dit soort bedrijven is Duitsland na de oorlog een industrieland geworden. Dit soort mensen heeft geen idee wat ze doen. Arme werknemers die dit bedrijf met heel hun ziel hebben gebracht waar het nu staat zodat de bobo’s er veel geld voor kunnen vangen en zij met lege handen staan voor de komende reorganisatie. Zonde.

 • M.van der Wolf

  Mark van der Wolf.
  Helemaal met Gerald van Dijken eens.! In Nederland zijn wij daar ook ontzettend goed in wij verkopen onze electriciteitscentales aan het buitenland en kunnen dan onze stroom weer duur terug kopen. Je moet er voor gestudeerd hebben om zo onnozel te zijn. Zo is onder andere Fokker (Zwarttouw) verdwenen straks is Tata Steel ook weg. Inmiddels al in buitenlandse handen. KLM is in Franse handen. Dat gaat hartstikke goed zo!
  De Scheepsbouw is verdwenen en dan zeggen ministers Nederland is een kennis land. Ga zo door dan zijn we straks allemaal brodeloos…!

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven