Ga naar hoofdinhoud

Siemens large motors & drives wordt Innomotics

Motoren en elektrische aandrijfsystemen zijn de business en passie van Innomotics (foto: Siemens)

Innomotics is de naam van een nieuw bedrijf voor motoren en grote aandrijvingen. Onder deze naam bundelt Siemens zijn bedrijfsactiviteiten op het gebied van laag- tot hoogspanningsmotoren, motorreductoren, middenspanningsomvormers en motorspindels.

Het portfolio omvat een portefeuille van innovatieve oplossingen en digitalisering en een breed dienstenaanbod. De gerelateerde activiteiten waren voorheen toegewezen aan de eenheden Large Drives Applications en Digital Industries en aan de juridisch gescheiden Siemens-ondernemingen Sykatec en Weiss Spindeltechnologie.

Innomotics vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli 2023 zal Innomotics in Duitsland opereren als een juridisch gescheiden bedrijf, met operationele hoofdzetel in Neurenberg. De afsplitsing in Duitsland wordt op dezelfde datum voltooid. Het aangewezen managementteam bestaat uit Michael Reichle (CEO), Christoph Salentin (CFO) en Hermann Kleinod (CTO). De wereldwijde afsplitsing moet grotendeels voltooid zijn bij het begin van het nieuwe boekjaar op 1 oktober 2023.

Succes verzekeren

“We zijn overtuigd van het toekomstige succes van de nieuwe onderneming. De gecombineerde kracht van de afzonderlijke activiteiten en het vermogen om onafhankelijk te handelen zullen Innomotics in staat stellen om aanzienlijke waarde voor zijn klanten te ontsluiten, zijn groeipotentieel te benutten en zo zijn succes in de toekomst te verzekeren”, aldus Ralf P. Thomas, CFO van Siemens AG.

Op duurzaamheid gerichte vraag

“We zullen profiteren van het sterke groeipotentieel dat met name ook wordt gedreven door de op duurzaamheid gerichte vraag naar efficiëntere elektrificatie en efficiënter energieverbruik in de industrie en de samenleving. Ik ben ervan overtuigd dat Innomotics ons de optimale opstelling zal bieden om dit potentieel te benutten”, aldus Michael Reichle, beoogd CEO van Innomotics.

Motoren en elektrische aandrijfsystemen

Motoren en elektrische aandrijfsystemen zijn de business en passie van Innomotics. De naam Innomotics combineert de belofte van innovatieve kracht met de ervaring en betrouwbaarheid van 150 jaar motorproductie.
In de toekomst zal Innomotics nauw blijven samenwerken met andere Siemens-bedrijven via partnerschappen op het gebied van technologie en verkoop en via handelsrelaties.

Ook interessant: Siemens opent innovatieve duurzame Campus Erlangen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven