Ga naar hoofdinhoud

Siemens en Van Meer technologiepartners met Huisman

Voor twee schepen van OOS International, de OSS Serooskerke (aflevering Q2-2019) en de OSS Walcheren (aflevering Q4-2019) bouwt Huisman vier identieke kranen met een hijsvermogen van 2.200 ton per stuk (foto: OOS International)

Siemens levert de komende vijf jaar de drives voor de installaties van Huisman Equipment in Schiedam. Huisman sloot onlangs samenwerkingscontracten met zowel Siemens als Van Meer Industrial Services. De technologiepartners gaan in driehoeksverband hun marktpositie in de maritieme en offshore-sector verder uitbouwen.

De contractondertekening vond plaats in de Huisman Innovation Tower (HIT) op de kade van Huisman in Schiedam. In deze 90 meter hoge testboortoren ontwikkelt, test en demonstreert Huisman apparatuur en systemen voor boortorens. Daarnaast wordt de HIT ingezet voor de training van operators.

Veilig en vooruitstrevend

Huisman staat wereldwijd bekend als leverancier van veilige en vooruitstrevende zware constructie-installaties. De belangrijkste pijlers zijn hijskranen, off- en onshore boorinstallaties en pijplegsystemen. De volledige engineering en het schrijven van de software vindt in-house plaats. Via samenwerkingsverbanden met technologieleveranciers en system integrators levert Huisman de installaties turn-key op.

Lange termijn

Siemens levert standaard drive cabinets en systeemintegrator Van Meer gaat de specials bouwen op basis van Siemens-modules. De samenwerking is een win-win voor alle betrokkenen en een voorbeeld van de technology partnerships waar Siemens op inzet. Robert Lahr, Business Unit Manager OEM bij Siemens: “Door het bundelen van de krachten met partners op de lange termijn kunnen wij aan concurrentiekracht winnen. We zijn blij dat een innovatief bedrijf als Huisman hierin meegaat.

Open communicatie

Pim van Os, Controller Process Industries and Drives bij Siemens: “Open communicatie en korte lijnen zijn belangrijk om deze samenwerking tot een succes te maken. Het bundelen van de technische kennis van de betrokken partijen is daarbij essentieel om tot de beste oplossing voor de klanten te komen.” Huisman selecteerde de samenwerkingspartners op basis van hun kennis, kwaliteit, service, efficiëntie, prijs en manier van samenwerken. CEO Joop Roodenburg spreekt van een verfrissende samenwerking in een uitdagende markt. “Het aanbod en de prijzen in de offshore sector zijn laag. Nu de olieprijs stijgt, ontstaan wel weer nieuwe kansen. We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in innovatieve technologie. Als wij meer opdrachten kunnen binnenhalen, profiteren ook onze partners hiervan. Met Siemens en Van Meer kunnen we kostenefficiënt doorpakken in de markt.”

Succesvol proefproject

De afgelopen maanden hebben Huisman, Siemens en Van Meer hun samenwerking succesvol beproefd. Voor twee schepen van OOS International, de OSS Serooskerke (aflevering Q2-2019) en de OSS Walcheren (aflevering Q4-2019) bouwt Huisman vier identieke kranen met een hijsvermogen van 2.200 ton per stuk. Het drivesysteem voor de eerste kraan is al opgeleverd en wordt momenteel ingebouwd. Daarna volgen de andere drie kranen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven