Ga naar hoofdinhoud

Siemens en McAfee werken samen aan cyber security

Beveiligingsoplossingen voor productiebedrijven om deze bescherming te bieden tegen de zich snel ontwikkelende wereldwijde cyberdreigingen

De Siemens Industry Sector en McAfee, een divisie van Intel Security, gaan hun bestaande partnership uitbreiden om de beveiligingsoplossingen voor productiebedrijven te verbeteren, zodat deze bescherming bieden tegen de zich snel ontwikkelende wereldwijde cyberdreigingen. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van de beveiligingsportfolio’s van beide organisaties. Dit hebben beide bedrijven bekendgemaakt tijdens de Hannover Messe 2014. Siemens en McAfee werken al sinds 2011 met elkaar samen.

Productiebedrijven staan voor nieuwe uitdagingen, waaronder toenemende cyberdreigingen die ook steeds diverser worden. Deze bedrijven beschikken vaak niet over de middelen die nodig zijn om effectief te reageren op beveiligingsincidenten en hebben geen toegang tot dreigingsinformatie die proactieve maatregelen mogelijk maken.

Cyber security beveiligd intellectueel eigendom

Dankzij de samenwerking met McAfee kan Siemens zijn beveiligingspropositie uitbreiden met diverse oplossingen, waaronder Next Generation Firewall, Security Information and Event Management (SIEM), Endpoint Security en Global Threat Intelligence (GTI), als onderdeel van zijn Managed Security Service. Ook kan Siemens hiermee professionele diensten aanbieden op het gebied van industriële beveiliging. Dit alles zorgt voor meer inzicht en controle op fabrieksniveau, terwijl het risico op diefstal van intellectueel eigendom wordt gereduceerd.

“Het brede portfolio aan beveiligingsoplossingen van McAfee dient als een geweldige ‘enabler’ van het Industrial Service-aanbod van Siemens”, zegt Siegfried Russwurm, lid van de managing board van Siemens AG en CEO van Siemens’s Industry Sector. “Hiermee kunnen wij onze leidende positie op het gebied van industriële automatiseringsoplossingen verder versterken en kunnen we de ontwikkeling van nieuwe technologieën stimuleren met aanvullende beveiligingsoplossingen en -diensten.

Industriële beveiliging is een belangrijke factor in de sterke vraag naar ‘connected’ fabricageomgevingen. Dit partnerschap wordt een belangrijk fundament voor de toekomst van fabricage en ‘Industrie 4.0’.”

“Siemens beschikt over diepgaande ervaring in automatisering, in tal van industriesectoren”, zegt Michael Fey, Chief Technology Officer bij McAfee. “Dankzij deze bundeling van krachten kunnen McAfee, Intel en Siemens de adoptie stimuleren van ‘connected’, goed beheerde en veilige oplossingen op fabrieksniveau. Zo kunnen we productiebedrijven helpen met het beheren van hun informatiebeveiliging, terwijl de uptime en betrouwbaarheid van de productieprocessen naar een hoger niveau worden getild.

Dankzij deze samenwerking kunnen we beter voorzien in de specifieke behoeften van klanten met industriële controlesystemen, dankzij een compleet overzicht van de beveiliging van de hele organisatie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven