Ga naar hoofdinhoud

Siemens en Festo integreren MCS in Rexroth transfersysteem

Siemens en Festo introduceren een innovatief aandrijf- en besturingsconcept met lineaire motoren, waarbij het Multi Carrier System van beide wordt geïntegreerd in het TS 2plus transfersysteem van Bosch Rexroth (foto: Festo).

Siemens en Festo introduceren een innovatief aandrijf- en besturingsconcept met lineaire motoren, dat flexibele, efficiënte en hoogdynamische oplossingen voor toepassingen met korte slagen mogelijk maakt. Daarbij wordt het Multi Carrier System (MCS) van Siemens en Festo geïntegreerd in het TS2 plus transfersystem Bosch Rexroth. De veelzijdige bouwdoos met gestandaardiseerde eenheden van Rexroth wordt hierdoor uitgebreid met het modulaire MCS.

De voordelen van bestaande systemen komen door de integratie samen. De gebruiker kan beide systemen nagenoeg onbeperkt met elkaar combineren en processen zo flexibel mogelijk maken. Daardoor worden nieuwe mogelijkheden geschapen in de montagetechniek of bijvoorbeeld in de productie van batterijen.

Het Multi Carrier System maakt het mogelijk de werkstukdragers (carrier) op het traject onafhankelijk van elkaar te versnellen, te bewegen en exact te positioneren. Daardoor zijn niet alleen verschillende productformaten op één productielijn te vervaardigen, maar ook duidelijk kortere cyclustijden en grotere productievolumes in dezelfde tijd te realiseren. De werkstukdragers rijden daartoe naadloos van het ene systeem over op het andere en kunnen flexibel worden in- en uitgesluisd en in de al aanwezige intralogistiek worden ingepast.

Multi Carrier System

De technische basis van het Multi Carrier System wordt gevormd door lineaire motoren van Festo. De worden gebruikt voor de vrije en dynamische beweging en de exacte positionering en voor het transport van producten tot 50 kg netto op de werkstukdrager. Met de eenduidige engineering en de geïntegreerde Motion Control functionaliteit van Simotion en Simatic van Siemens kunnen de bewegingen nauwkeurig worden geregeld en verschillende machinemodules in één systeem worden gecoördineerd.

Aangezien bijvoorbeeld kinematica-data al digitaal beschikbaar zijn, kan het Multi Carrier System naadloos worden ingepast in het kader van de digitale transformatie van een onderneming, onafhankelijk van de branche of grootte van de onderneming. De data kunnen eenvoudig in de programmering van de besturing worden overgenomen, wat de inbedrijfstellingstijd verkort.

Transfersysteem

Het TS 2plus transfersystem van Rexroth is ontworpen voor het transport van werkstukdragers. Het omvat gestandaardiseerde modules die op veel manieren tot een systeem zijn te combineren. De modulaire opbouw maakt op een economische wijze het gebruik van ratio-potentiëlen in de producite mogelijk. Alle componenten zijn robuust uitgevoerd en garanderen een hoge bedrijfszekerheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven