Ga naar hoofdinhoud

Siemens breidt controller platform verder uit

Siemens heeft de Simatic S7-1500 Advanced Controller portfolio, bedoeld voor complexere applicaties, uitgebreid met een nieuw type multifunctioneel controller platform, dat besturings- en PC-functies in één apparaat combineert. Daarnaast is het portfolio uitgebreid met twee nieuwe Technology CPU’s en nieuwe Motion Control-functionaliteiten voor integratie van 2D- tot 4D-kinematics.

Het multifunctionele platform CPU 1518(F)-4 PN/DP MFP is een nieuw type apparaat voor Advanced Controllers, waarmee hogere programmeertalen kunnen worden geïntegreerd en waarmee stand-alone applicaties gemakkelijk kunnen worden gecreëerd en hergebruikt.

Multifunctioneel controller platform

Het multifunctionele platform combineert een typische controller met taken die voorheen op een externe PC moesten worden uitgevoerd, zoals modelgebaseerde en geavanceerde taalprogrammering of oplossingen met databases. Bestaande technologische C/C++ algoritmen kunnen nog steeds worden gebruikt.

De informatie-uitwisseling tussen PC en controller, die voorheen geprogrammeerd moest worden, is vereenvoudigd. Verder is de configuratie gestandaardiseerd en is de benodigde ruimte kleiner geworden, terwijl de oplossing als geheel juist robuuster is door toepassing van nog maar één hardware-component met een stabiel Simatic embedded besturingssysteem.

De gebruiker programmeert controller-onafhankelijke C/C++ applicaties, zoals protocol-converters en database-applicaties, met normaal in de handel verkrijgbare programmeertools, zoals Eclipse. Deze draaien nu als autonome C/C++ applicaties parallel aan het besturingsprogramma op het multifunctionele platform. De voorheen benodigde additionele PC-hardware is komen te vervallen.

Gebruikers kunnen nu ook modelgebaseerde ontwikkeltools toepassen, zoals Matlab Simulink, en ook de complexe functies daarvan overnemen in de nieuwe Simatic Advanced Controller CPU 1518(F)-4 PN/DP MFP. Het nieuwe multifunctionele platform kan worden gebruikt met TIA Portal V15 of hoger.

Motion control

De nieuwe Technology CPU 1516T(F)-3 PN/DP vult het bestaande aanbod van Advanced Controllers aan. De Technology CPU combineert standaard-, safety- en motion control- functionaliteiten in één apparaat. Midrange motion control taken zoals positioneren, absolute gelijkloop tussen assen en cam-profielen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd in samenspel met de Sinamics servo drive systemen.

De motion control-functies van alle Simatic S7-1500 Technology CPU’s zijn eveneens uitgebreid met de besturing van 2D- tot 4D-kinematics. Dit maakt nu ook additionele handling-applicaties mogelijk, zoals delta-picker, cartesisch portaalsysteem en Scara-robot.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven