Ga naar hoofdinhoud

Servodrive voor nauwkeurige motion control

De servodrives uit de serie ARS 2000 FS van Metronix kenmerken zich door een piekstroom die dubbel zo groot is als die van gelijksoortige servoregelaars. Dit biedt machinebouwers de mogelijkheid om de dynamische eigenschappen van hun machine én de versnellingen te verhogen. De maximale uitgangsstroom van de Ethernet compatibele servopositieregelaar is tot vier maal zo groot als de maximale nominale uitgangsstroom en 2 – 2,5 maal zo groot als bij servoregelaars van andere fabrikanten.
 
Bovenstaande eigenschappen dragen in veel postioneer- en motion control applicaties bij aan een snellere bewegingsafloop en hiermee aan een hogere doorvoer van de machine. De tijdwinst wordt vooral behaald door het verhogen van de versnellingen in bijvoorbeeld punt-naar-punt positionering waardoor cyclustijden aanzienlijk zijn te reduceren. Dergelijke bewegingsaflopen worden toegepast in veel automatiseringsopgaven zoals pick&place en het handelen van componenten in de montage, labelen en verpakking óf bij testprocedures.
 
Programma
De ARS 2000 FS familie omvat servodrives in twee bouwgrootten (59 en 69 mm) voorzien van een universele encoderinterface. Hiermee zijn de servodrives aan te sluiten op onder meer resolvers, analoge en digitale incrementele encoders en single/multiturn absoluut encoders zoals Hiperface of EnDat. Standaard communicatie interfaces zijn onder meer beschikbaar voor Ethernet, USB en CAN veldbus. Verder zijn ze uitgevoerd met een ingebouwd EMC filter, geïntegreerde rem chopper en een remweerstand.
 
Twee extra busslots zijn beschikbaar voor plug-in modules waarmee de drives zijn uit te breiden met extra mogelijkheden voor specifieke applicaties. Hierbij valt onder meer te denken aan een motion control module, digitale I/O, extra netwerk interfaces (inclusief EtherCAT of Profibus-DP) en een functionele veiligheidsmodule conform EN 61800-5-2.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven