Ga naar hoofdinhoud

Servoactuator met digitale positioneerbesturing

De EXLAR Tritex II DC elektromechanische actuator van Mijnsbergen is opgebouwd uit een elektrische actuator met digitale positioneerbesturing, een borstelloze servomotor en geïntegreerde rollerscrew overbrenging. De componenten zijn ondergebracht in één compacte behuizing (IP54 of IP65), waardoor geen externe servoregelaar en feedbackbekabeling benodigd is.
 
De servoactuatoren zijn onder meer geschikt voor positioneeropgaven en verstellingen waar een lange levensduur een belangrijke rol speelt. Daarbij bieden zij een volledig elektronische oplossing in de ruimte van een bestaande hydraulische of pneumatische cilinder of vervangen actuatoren met kogelomloopspindel.
 
Technische specificaties
De Tritex II DC is beschikbaar in twee bouwgroottes (60 en 75 mm frame) en aan te sluiten op 12 – 48 VDC voeding. De piekkrachten bedragen maximaal 6 kN (nominaal 4 kN), de slaglengte varieert van 75 – 450 mm en de snelheid loopt tot 846 mm/s. De speling ligt standaard onder de 0,1 mm.
 
Verder biedt de servoactuator een omvangrijke I/O capaciteit van acht digitale ingangen, vier digitale uitgangen én een analoge in- en uitgang. Een analoge Hall sensor fungeert als terugkoppeling. Voor programmeren en monitoren is een RS485 interface beschikbaar. Andere beschikbare bussystemen zijn Modbus TCP, Ethernet IP, CANopen en Profinet I/O.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven