Ga naar hoofdinhoud

Server Switch voor bestaande seriële apparaten

Westermo kondigt de release aan van haar Lynx DSS compacte device server switch voor het verbinden van bestaande seriële besturing- en telemetriesystemen met de nieuwste IP-netwerken. Waar seriële communicatie met lage datasnelheden wordt vervangen door IP-netwerken met hogere bandbreedte, helpt de Lynx DSS door investeringen in bestaande systemen te verzekeren door functionaliteit toe te voegen door nieuwe apparatuur die extra bandbreedte vereist te ondersteunen en door jarenlange probleemloze industriële communicatie te garanderen.

Lynx DSS is een industriële Ethernet-switch voor het managen van toepassingen met een combinatie van IP en seriële verbindingen. Door het leveren van een single unit oplossing neemt de Lynx DSS de noodzaak voor meer units weg. Ondersteund door een geüpdatete versie van het WeOS besturingssysteem levert het apparaat verbeterde serieel-naar-Ethernet connectiviteit en ondersteuning voor dual seriële netwerken, modemvervangingsfunctionaliteit en Modbus gateways.

Bestaande apparaten kunnen worden aangesloten via twee seriële poorten. Eén van deze is geconfigureerd voor RS-232 en de andere voor een RS-232 of RS-422/485. Er zijn twee versies beschikbaar, de L208-F2G-S2 en de L108-F2G-S2. De L108 ondersteunt een reeks layer 2 schakelfuncties die flexibele, snel herstellende redundante ring Ethernet netwerken leveren.

De unit heeft vier 10/100 Mbit/s poorten en twee overige poorten kunnen worden uitgerust met ofwel Gbit, of 100 Mbit SFP ontvangers. In aanvulling op deze functies biedt de L208 extra layer 3 netwerkfunctionaliteit, waaronder routing, firewalls en VPN remote access. Met het toenemende aantal cyberaanvallen is geavanceerde beveiliging nu van cruciaal belang voor industriële netwerken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven