Ga naar hoofdinhoud

Sentech en Velodyne Lidar gaan partnership aan

Lidar staat voor ‘LIght Detection And Ranging’ en maakt gebruik van laserstralen (Eye Safe Class 1 IEC 60825-1:2014) om een point-Cloud, ook wel 3D-weergave, van de omgeving te creëren. (Foto: Sentech)

Sensor integrator Sentech uit Nieuwkuijk is een partner agreement aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Velodyne Lidar. Dit bedrijf levert slimme lidar-oplossingen voor onder meer zelfrijdende voertuigen (automated guided vehicles), bestuurdersassistentie, bezorging, robotica, navigatie en cartografie.

Sentech levert op maat gemaakte, slimme sensoroplossingen voor complexe meet- en regelvraagstukken van bedrijven. Het werkveld is in vier marktsegmenten onderverdeeld: automotive & heavy vehicles, healthcare & instruments, High Tech & robotica en agrotechnology & horticulture.

Velodyne is bekend om zijn portfolio van lidar-sensoren. Hun productlijn omvat een breed scala aan sensoroplossingen, waaronder de Puck, de Ultra Puck, de Alpha Prime en software voor bestuurdersassistentie, Vella. In 2022 en 2023 worden aan deze lijn de solid state 3D-oplossingen Velarray en Velabit toegevoegd.

Hoe werkt een lidar sensor?

LiDAR staat voor ‘LIght Detection And Ranging’ en maakt gebruik van laserstralen (Eye Safe Class 1 IEC 60825-1:2014) om een point-Cloud of 3D-weergave, van de omgeving te creëren. Het levert goede prestaties in een grote verscheidenheid van licht- en weersomstandigheden. Een lidar-sensor zendt pulsen van onzichtbaar licht uit die vervolgens reflecteren vanaf objecten in de omringende omgeving.

Om de afgelegde afstand te berekenen, gebruikt de sensor de tijd dat elke puls nodig heeft om naar de sensor terug te keren (ook wel bekend als time-of-flight principe). Door dit proces miljoenen keren per seconde te herhalen ontstaat een nauwkeurige, realtime 3D-kaart van de omgeving. Lidar-technologie is een technologie die nauwkeurig en gedetailleerd de omgeving in kaart brengt en tegelijkertijd de privacy van de omgeving bewaakt.

Velodyne over Sentech

Maria Solovieva, Director of Sales EMEA bij Velodyne Lidar geeft aan waarom Velodyne voor een partnership met Sentech heeft gekozen. ‘Sentech heeft een hele goede reputatie in de markt en een uitgebreide klantenkring in onze industrie. Hun expertise van sensortechnologieën is imposant. Het bedrijf helpt klanten bij integratie van de sensor in hun applicatie, en ondersteunen hen bij het modificeren van deze sensor zodat tijd wordt bespaard in het productieproces. Kortom; voor ons zijn ze een ideale en betrouwbare partner.’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven