Ga naar hoofdinhoud

Seminar vermogensbewaking op zee

HBM Benelux organiseert op16 mei in Waalwijk een seminar over de toepassing van koppelmeting in de maritieme sector. (foto: HBM)

Op woensdag 16 mei a.s. organiseert HBM Benelux in Waalwijk een seminar over de toepassing van koppelmeting in de maritieme sector. Die kan een belangrijke rol spelen in het management van motoren, die gebruikmaken van andere brandstoffen en zelfs van elektrische aandrijving. De experts van HBM schetsen tijdens het seminar een beeld van de veranderende regelgeving om de schadelijke uitstoot van scheepsmotoren te verminderen en de technische oplossingen om dat doel te bereiken. Daarna gaan ze in op het fenomeen koppelmeting en leggen ze de werking van de HBM-oplossing voor vermogensbewaking uit.

Er voltrekken zich momenteel grote veranderingen in de maritieme sector. In het kader van het Internationaal Verdrag ter voorkoming van verontreiniging door de scheepvaart (MARPOL) is besloten de reductie van vervuilende emissies door het scheepvaartverkeer stapsgewijs te verminderen.

Dat heeft ertoe geleid, dat de ontwikkeling van scheepsmotoren, die gebruik maken van schonere brandstoffen zoals LNG in een stroomversnelling is geraakt. Deze brandstoffen geven een schone verbranding, waardoor het relatief eenvoudig is om een vermindering van schadelijke emissies te realiseren.

Motoren, die meerdere soorten brandstof gebruiken, moeten in staat zijn om snel van de ene naar de andere brandstof over te schakelen, maar zonder verlies van vermogen. Ook als de motor op LNG loopt, moeten problemen met de aandrijving voorkomen worden.

Vermogensbewaking

De controle van de motorprestaties is mogelijk met behulp van een gevoelig motormanagementsysteem, met als belangrijkste element een nauwkeurige bewaking van het vermogen. Dit garandeert, dat de motor – afhankelijk van de navigatiesituatie – altijd optimaal werkt. Behalve tot een optimale aandrijving leidt zo’n systeem ook tot een aanzienlijke brandstofbesparing.

HBM heeft een oplossing ontwikkeld, die speciaal bedoeld is voor de aandrijving van scheepsmotoren. Het systeem voor de monitoring van het vermogen is gebaseerd op koppelmeting en eenvoudig te installeren en te configureren. Het motorvermogen wordt direct en zeer nauwkeurig gemeten door een koppelmeetflens direct in de aandrijflijn te installeren. Deze oplossing is trouwens ook prima bruikbaar voor de toepassing in kranen en lieren.

Seminar

Tijdens het technologieseminar over koppelmeting in de maritieme sector laten de technische specialisten van HBM zien hoe de oplossing werkt.

Het programma begint om 12:15 met registratie en lunch en eindigt omstreeks 17.00 u. De voertaal tijdens het seminar is Engels. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met HBM Benelux, telefoon 0416-286040.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven