Ga naar hoofdinhoud

SE Ventures lanceert tweede fonds om klimaat- en industriële technologie te stimuleren

Schneider Electric investeert met het fonds in elektrificatie, digitalisering en decarbonisatie (foto: Paul Quaedvlieg)

SE Ventures, een risicokapitaalfonds voor bedrijven, opgericht in samenwerking met Schneider Electric, kondigde een tweede fonds van 500 miljoen euro aan. Hiermee wordt het bedrijf een van de grootste VC’s die zich richt op klimaat- en industriële technologie. In 2018 werd het eerste fonds van 1 miljard euro toegezegd. Het tweede fonds zal in januari 2023 van start gaan. Doel is een versnelling te realiseren met betrekking tot klimaattechnologie, industriële AI, mobiliteit, prop-tech en cyberbeveiliging.

“We leven in een wereld die geconfronteerd wordt met crises op drie fundamentele niveaus: energie, economie en klimaat”, aldus Nadège Petit, Chief Innovation Officer van Schneider Electric. “Er is nog nooit een grotere behoefte aan transformatie geweest, of een grotere kans op positieve impact. Impact die we creëren door op drie fundamentele manieren te innoveren: elektrificatie, digitalisering en decarbonisatie. Met de lancering van het tweede fonds versterken we onze inzet voor een toekomst waarin start-ups met gedurfde oplossingen en bedrijven met gedurfde ambities, samen toegang hebben tot de middelen, tools en partners die ze nodig hebben om dit aan te gaan en een nog betere toekomst te maken.”

Soepele besluitvorming

SE Ventures is gestructureerd als een doorsnee venture fund en geeft prioriteit aan een soepele besluitvorming en commerciële versnelling van zijn investeringen, terwijl het toegang biedt tot het wereldwijde ecosysteem van klanten en partners van Schneider Electric. Met het eerste fonds heeft SE Ventures herhaaldelijk de doeltreffendheid van haar unieke model bewezen, met investeringen in meer dan 40 start-ups en zeven durfkapitaalfondsen naast samenwerkingsverbanden met meer dan 200 start-ups.

Klimaat en industriële technologie

“Samen bouwen SE Ventures en Schneider Electric aan een betere toekomst, door te investeren in grote, ontwrichtende ideeën die de duurzaamheidsagenda van de wereld versnellen en tegelijkertijd betere bedrijfsresultaten opleveren”, aldus Amit Chaturvedy, Global Head en Managing Partner, SE Ventures. “We zijn verheugd om met Schneider Electric samen te werken voor Fund II, zodat SE Ventures een ongeëvenaarde waardepropositie kan blijven bieden aan het start-up-ecosysteem, waar diepgaande kennis van de bedrijfsomgeving en het vermogen om bedrijven te versnellen ons de ideale partner maken voor start-up-oprichters over de hele wereld.”

Trackrecord

SE Ventures heeft een trackrecord opgebouwd met een sterk en ervaren team van investeerders en exploitanten, die beschikken over een uitgebreid netwerk van oprichters, VC’s en industrie-experts. SE Ventures wordt geleid door Amit Chaturvedy, Global Head en Managing Partner, samen met General Partners, Grant Allen en Varun Jain – een senior team van doorgewinterde professionals met collectieve investeringservaring van 40+ jaar in start-ups en corporate business development – en ondersteund door een groeiend team van investeringsprofessionals en wereldwijd gevestigde Operating Partners die zich richten op portfolio business development.

In de gehele portefeuille hanteert het SE Ventures-team een resultaatgerichte benadering van vooruitgang. Daarbij wordt met elk bedrijf samengewerkt om de commerciële relaties met de bedrijven, klanten en partners van Schneider Electric te verkennen en tegelijkertijd waarde op korte termijn te genereren. SE Ventures breidt momenteel zijn wereldwijde team uit.

Ook interessant: Schneider Electric en SAP werken samen aan OT/IT-integratietoepassingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven