Ga naar hoofdinhoud

Schneider servomotormodule met Profinet module

De Schneider LXM32i servomotor-servocontroller combinatie is nu ook leverbaar met Profinet module (foto: Schneider Electric).

De door Schneider Electric in 2013 geïntroduceerde serie Lexium LXM32i is nu ook leverbaar met Profinet module. Deze servoaandrijving combineert de Lexium 32 servocontroller met de Lexium BHM servomotor in één compacte module. Naast de reeds bestaande mogelijkheden voor CANopen / CANmotion en EtherCAT maakt synchronized Profinet de inzetbaarheid van de servomotormodule aanzienlijk groter.

De servocontroller wordt niet in een schakelkast maar direct in de machine ondergebracht. Voordelen zijn dat motorkabels worden uitgespaard (dus minder EMC-problemen) en de installatiekosten omlaag gaan. Het concept biedt de gebruiker flexibele inzet, eenvoudige selectie en integratie, minder bekabeling en lagere energiekosten.

Compacte servomotormodule

De compacte Lexium 32 Integrated (LXM 32i) servomotormodule is gebaseerd op een modulair ontwerp, waarmee talloze individuele configuraties mogelijk zijn met slechts een beperkt aantal componenten. Met de bijbehorende online configuratietool is selectie eenvoudig. De Integrated Servo Drive wordt geleverd in afzonderlijke componenten, die door de gebruiker in slechts enkele minuten kunnen worden geassembleerd.

De LXM 32i combineert de voordelen van een geïntegreerde servo aandrijving met een hoge mate van flexibiliteit voor de configuratie en optimalisatie voor de specifiek gewenste machinetoepassing. De Lexium 32 Integrated is verkrijgbaar in 70 mm en 100 mm flensafmetingen. De voedingsspanning is 110 V/230V éénfase of 208 V/480 V drie fasen. Motorkoppels zijn leverbaar tot 7,8 Nm nominaal.

Voor de aansluiting van de veldbus- en input/output-module zijn naar keuze industriële connectoren of schroefcontacten leverbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven