Ga naar hoofdinhoud

Schneider Electric lanceert volgende generatie multi-carrier transportsystemen

De installatie van de Lexium MC12 kan worden uitgevoerd zonder speciaal gereedschap. (Foto: Schneider Electric)

Schneider Electric lanceert de Lexium MC12 multi-carrier voor het verplaatsen, groeperen en positioneren van producten in industriële operaties. De nieuwe multi-carrier kan in combinatie met de digital twin-technologie leiden tot een snellere time-to-market van machines voor het automatiseren van discrete processen.

Digital twin-software biedt vele voordelen over de gehele lifecycle managementcyclus van machines. De software kan de kwaliteit van de ontwerp- en testprocessen verbeteren en de inbedrijfstellingskosten minimaliseren. OEM’s kunnen met een digital twin systemen ontwerpen, testen en optimaliseren zonder aanpassingen te hoeven maken aan de bestaande installatie. Een digitale multi-carriermodel dat is gemaakt voor simulatie is flexibeler en efficiënter voor operaties en onderhoud. Nieuwe producten worden virtueel getest waardoor de time-to-market kan worden verkort.

EcoStruxure Machine en lexium MC12 multi-carrier

“De Lexium MC12 multi-carrier is een nieuwe generatie van lineaire transportsystemen en is onderdeel van EcoStruxure Machine – de interoperabele IoT-systeemarchitectuur en platform van Schneider Electric. Machinebouwers hoeven daardoor slechts één tool te gebruiken voor engineering en lifecycle management voor onder andere: logica, motion, veiligheid, frequentieregelaars, digitaal loadmanagement, robotica en nu ook voor multi-carrier transportoplossingen”, zegt Ali Haj Fraj, SVP Digital Plant and Machine Solutions bij Schneider Electric.

Schneider-Electric-lanceert-volgende-generatie-multi-carrier-producttransportsystemen-
De nieuwe multi-carrier kan in combinatie met de digital twin-technologie leiden tot een snellere time-to-market (Foto: Schneider Electric)

Geen speciaal gereedschap vereist

De installatie van de Lexium MC12 kan worden uitgevoerd zonder speciaal gereedschap. Tijdens het assembleren van het systeem worden de segmenten samengevoegd en bevestigd op een vlakke ondergrond. Er zijn geen statieven of houders nodig. De voeding en veldbus worden aangesloten met interconnectie-elementen zonder extra kabels. Midden in een gesloten lus zijn er geen afdekplaten of constructieve elementen nodig. Hierdoor kunnen mechatronische elementen zoals robots of processtations gemakkelijk middenin of naast de multi-carrier worden gemonteerd.

Diagnostische mogelijkheden

Om het onderhoud te optimaliseren en onnodige downtime te verminderen, biedt de lineaire bewegingstechnologie ook meer diagnostische mogelijkheden. Door de diagnostiek te centraliseren, worden de componenten van elke machine eenvoudig geanalyseerd. Afwijkingen worden daarnaast snel opgespoord voordat er problemen ontstaan en machinebouwers en operators kunnen hun machines op afstand volgen, bewaken en repareren. Daarnaast biedt de combinatie van de Lexium MC12 en de EcoStruxure Machine Advisor, een digitaal cloudgebaseerd serviceplatform.

Mogelijk vindt u dit artikel ook interessant: Schneider Electric werkt mee aan ontwikkeling interoperabele software

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven