Ga naar hoofdinhoud

Schneider Electric en TechBinder gaan partnership aan

V.l.n.r. Sander van Dasselaar (Schneider Electric) en Bram van den Boom (TechBinder)

Schneider Electric kondigt een samenwerking aan met TechBinder, een tech-startup die werven en rederijen meer grip geeft op het ontwerp en de activiteiten van schepen. TechBinder is nu onderdeel van het Global Alliance partner network van Schneider Electric en versterkt hierdoor hun Smart Field Support en Smart Vessel Optimizer-toepassingen met nieuwe functionaliteiten.

“Het partnership betekent voor ons dat wij kunnen innoveren op het sterke en wereldwijde EcoStruxure-platform”, aldus Bram van den Boom, Founding Partner TechBinder. “Doordat EcoStruxure ontworpen is als open IoT-systeem kunnen wij als relatief kleine speler snel innoveren en ook zelf functionaliteit toevoegen die nu niet standaard is.”

Augmented Operator Advisor

TechBinder werkt al met verschillende oplossingen binnen het EcoStruxure-platform van Schneider Electric. Op basis van de Augmented Operator Advisor hebben ze bijvoorbeeld een gehele suite van operator support-tools gecombineerd in een omgeving; Smart Field Support.

Deze toepassing wordt gebruikt in verschillende industrieën voor het waarborgen van belangrijke operationele en technische kennis en het waarborgen van veiligheidsprocedures. Daarnaast is er minder afhankelijkheid van specialisten of moeilijk te vinden experts en kunnen technici sneller worden opgeleid.

Ondersteuning scheepvaartoperators

Daarnaast heeft TechBinder op basis van de Ecostruxure IoT een data-analyse-oplossing ontworpen, de Smart Vessel Optimizer, om scheepvaartoperators te ondersteunen bij het verkrijgen van meer inzichten in hun prestaties op operationeel en technisch gebied van hun assets.

“Vandaag de dag wordt ongeveer 90% van de beslissingen in de bedrijfsvoering gemaakt op basis van ervaring en gevoel. Smart Vessel Optimizer zorgt ervoor dat de vele verschillende databronnen op schepen kunnen worden ontsloten en op een centraal punt kunnen worden geanalyseerd,” zegt Van den Boom.

De inzichten helpen scheepvaartondernemingen om minder impact te maken op onze planeet en meer omzet te genereren. Daarnaast kunnen ze veel efficiënter en effectiever te werken en wordt een veiligere werkomgeving gecreëerd voor zeevarenden.

Digitale transformatie

Met de EcoStruxure-architectuur, een open interoperabel plug-and-play IoT-platform voor de industrie (waaronder maritiem), gebouwen, datacenters en infrastructuur, is Schneider Electric wereldwijd actief. Schneider Electric stuurt met dit platform ook in Nederland de digitale transformatie aan. Sander van Dasselaar, VP Industry BeNe: “We zijn erg blij met TechBinder als partner. TechBinder werkt snel en efficiënt en kan mooie succesverhalen boeken met het EcoStruxure-platform.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven