Ga naar hoofdinhoud

Schaeffler neemt condition monitoring specialist ECO-Adapt SAS over

Met de overname van ECO-Adapt SAS versterkt Schaeffler haar positieop het gebied van predictive maintenance (foto: ECO-Adapt)

Schaeffler gaat 100% van de aandelen van ECO-Adapt SAS overnemen. ECO-Adapt SAS biedt oplossingen voor conditiebewaking op basis van elektrische signaalanalyse en systemen voor de optimalisatie van het energieverbruik.

De overname breidt het portfolio van lifetime oplossingen van de divisie Industrie uit en versterkt haar positie op het gebied van digital based predictive maintenance. De Lifetime Solutions portefeuille bevat een uitgebreid aanbod van diensten voor industrieel onderhoud van machines gedurende hun gehele levensduur – van verwarmingsapparatuur en uitlijngereedschap en condition monitoring oplossingen tot een brede selectie van smeermiddelen en bijpassende automatische smeermiddelsystemen.

Functies gebaseerd op elektrische signaaldiagnose

Optime Condition Monitoring biedt de gebruiker een betrouwbare voorspellende onderhoudsoplossing voor industriële machines op basis van signaalanalyse van trillings- en temperatuurgegevens. ECO-Adapt vult dit aan door onderhoudsinformatie aan te bieden op basis van elektrische signaalanalyse, wat extra zekerheid biedt tegen potentiële storingen van elektrische componenten. Operators hebben het voordeel dat zowel mechanische als elektrische problemen worden aangepakt met een holistisch voorspellend onderhoudssysteem. Dit is een belangrijke stap naar een duurzamere werking van machines.

Optimalisatie van energieverbruik

De productlijn ECO-Adapt biedt een uitgebreid productassortiment dat ook voorziet in de energiemonitoringbehoeften van klanten. ECO-Adapt beantwoordt aan een constante vraag van klanten: Maak monitoring eenvoudig te implementeren en te gebruiken. De ECO-Adapt productlijn biedt ook multi-circuit meters om industriële sub-metering te vergemakkelijken, met een volledige cloud-based oplossing, inclusief op maat gemaakte analyses en dashboards. Energiebewaking maakt het mogelijk om het totale energieverbruik te optimaliseren en biedt informatie om de optimale werkingspunten van de machines te vinden in de meest energie-intensieve industrieën, bijvoorbeeld in cement, staal, pulp en papier, en nog veel meer.

Condition monitoring

“Condition monitoring van alle kritische aandrijflijncomponenten is een uitdaging voor onze klanten in alle industriële sectoren. Onze klanten hebben behoefte aan schaalbare en holistische bewakingsoplossingen die gedetailleerde inzichten verschaffen in de conditie van zowel de mechanische onderdelen als de elektrische componenten van elektromotoren in roterende machines. Door de samenwerking met ECO-Adapt kunnen wij onze klanten hoogwaardige diensten en oplossingen voor lagers en elektrische aandrijfcomponenten aanbieden – gedurende de gehele levenscyclus”, aldus Rauli Hantikainen, hoofd van de strategische business unit Lifetime Solutions van Schaeffler.

De overname zal plaatsvinden door middel van een aandelenkoopovereenkomst voor 100 procent van de aandelen. De partijen zijn overeengekomen om de financiële details van de transactie niet bekend te maken. De transactie zal volgens plan in de eerste helft van 2023 worden afgerond, mits aan de gebruikelijke voorwaarden wordt voldaan.

“Roadmap 2025”

In overeenstemming met de strategische koers van haar “Roadmap 2025” gaat Schaeffler door met de uitbreiding van haar portfolio van producten en diensten voor de levenscyclus van activa. In dit kader biedt de divisie Industrie een uitgebreid assortiment van producten en diensten om haar klanten te helpen de huidige uitdagingen aan te gaan en nieuwe kansen te benutten. Het doel is dat exploitanten van fabrieken meer planningszekerheid krijgen door hun ongeplande stilstandtijd te minimaliseren, de levensduur van hun lagers en machines te maximaliseren, hun duurzaamheid te vergroten en hun operationele betrouwbaarheid te verbeteren.

De overname van ECO-Adapt is een verdere strategische stap in de versterking van de Lifetime Solutions-portefeuille van Schaeffler. Het volgt op de overname van BEGA International B.V. (Bega), producent van speciaal gereedschap voor de montage en demontage van wentellagers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven