Ga naar hoofdinhoud

Schaeffler maakt bedrijfsvoertuigen elektrisch

E-Drive, Schaeffler's modulaire systeem voor elektrische aandrijfsystemen, maakt het mogelijk om snel en efficiënt aan klanteneisen te voldoen. De E-Drive omvat een elektromotor, software en vermogenselektronica en is geschikt voor zowel lichte als zware bedrijfsvoertuigen (foto's: Schaeffler).

Schaeffler draagt met brandstofcellen, een modulair systeem, het Space Drive drive-by-wire systeem en digitale oplossingen bij aan de ontwikkeling van elektrische bedrijfsvoertuigen. Met projecten als de Bio-Hybride en de Schaeffler Mover heeft het concern al laten zien dat het zich niet alleen richt op personenauto’s. Het elektrificeren van bedrijfsvoertuigen is de logische volgende stap.

Met zijn nieuwe activiteiten in de ‘heavy duty’ sector zal Schaeffler in de toekomst ook oplossingen voor de bedrijfsvoertuigenmarkt aanbieden die veel verder gaan dan de huidige portfolio’s voor motoren, transmissies en chassis-systemen.

E-Drive

Bij het op grote schaal elektrificeren van voertuigen worden toeleveranciers niet alleen geconfronteerd met onderwerpen die te maken hebben met ontwerpruimte en het opschalen van vermogens. Ook problemen op het gebied van de reeks van varianten en kosten moeten op de best mogelijke manier worden opgelost.

Het antwoord van Schaeffler is eenvoudig maar effectief. Met behulp van het E-Drive modulaire systeem voor elektrische aandrijfsystemen kan snel en efficiënt worden voldaan aan klanteneisen. Dit systeem omvat een elektromotor, software en vermogenselektronica, wat het maken van klantspecifieke systeemoplossingen voor bedrijfsvoertuigen mogelijk maakt. Dit geldt in het bijzonder met betrekking tot functionaliteit en optimaal rendement.

De hoge mate van modulariteit van de vermogenselektronica maakt oplossingen mogelijk die passen binnen de ontwerpruimte van bijna alle eisen.

Space Drive

Een belangrijk product voor autonoom rijden komt van Schaeffler Paravan Technologie. Als aanvulling op zijn rijd- en rembedieningsfunctie is de steer-by-wire functionaliteit het kernelement van de Space Drive drive-by-wire technologie. Steer-by-wire maakt veilige en betrouwbare besturing van het voertuig door alleen elektronische besturingssignalen mogelijk.

Schaeffler steer-by-wire voor bedrijfsvoertuigen
Het Space Drive systeem van Schaeffler Paravan Technologie is een belangrijke technologie voor autonoom rijden.

In tegensteling tot soortgelijke systemen heeft de Space Drive technologie een drievoudig redundant ontwerp. Volgens Schaeffler is het momenteel het momenteel de enige systeemoplossing die voldoet aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, in het bijzonder de strikte ISO 26262 ASIL D functionele veiligheidsnorm. Het is het enige systeem van zijn soort dat wereldwijd is toegelaten voor gebruik op de weg. Tegelijkertijd heeft het systeem het potentieel voor technische en commerciële levensvatbaarheid in grootschalige autoproductie.

Autonoom rijdende bedrijfsvoertuigen

Deze technologie speelt ook een belangrijke rol in het autonoom en semi-autonoom besturen van vrachtwagens (platooning), niet in het minst door de individuele toepassingsopties die dankzij zelf op maat te maken software beschikbaar zijn. De Space Drive technologie wordt wereldwijd al in 8500 voertuigen gebruikt en die hebben meer dan een miljard kilometer zonder ongelukken gereden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven