Ga naar hoofdinhoud

Verdere samenwerking Schaeffler met internationale instituten en TU’s

Bij het Karlsruhe Institute of Technology in Duitsland zijn elektrische en geautomatiseerde mobiliteit de belangrijkste aandachtsgebieden. (Foto: Schaeffler)

Schaeffler doet onderzoek naar toekomstige technologieën. Het hecht daarbij veel waarde aan samenwerkingen met universiteiten, instituten en onderzoeksinstellingen. Bij de Schaeffler Hubs for Advanced Research (SHARE) bundelen Schaeffler-medewerkers hun krachten met wetenschappers, promovendi en studenten. Doel is om gezamenlijke toekomstige onderwerpen te onderzoeken op het gebied van geautomatiseerde mobiliteit, waterstoftechnologieën en hernieuwbare energiebronnen, digitalisering, robotica en Industrie 4.0.

Door een intensieve kennisuitwisseling is wederzijdse kenniswinst te behalen bij het ontwikkelen van innovaties die de wereld in beweging brengen. Het SHARE-programma kwam in 2013 tot stand en is door de jaren heen gegroeid. Sinds kort heeft het er een vijfde locatie bij door de aanwezigheid aan de Ohio State University in Columbus (VS). Als gevolg hiervan is SHARE nu overal ter wereld aanwezig, van oost tot west – in Europa, Azië en Amerika.

Samenwerking noodzakelijk

Uwe Wagner, Chief Technology Officer, Schaeffler AG: “Wereldwijde uitdagingen en transformaties op het gebied van mobiliteit, digitalisering en energievoorziening zijn alleen overkomelijk in nauwe samenwerking met de samenleving, wetenschap en industrie. Als toeleverancier voor de automobielindustrie en de industrie zullen we een actieve rol spelen om deze verandering vorm te geven.”

Batterijtechnologie

De brede samenwerkingsstrategie van Schaeffler varieert van studentenprojecten en netwerken met startup-platforms tot lidmaatschappen van wereldwijde initiatieven zoals de Hydrogen Council. “Met SHARE heeft Schaeffler in minder dan een decennium een succesvol wereldwijd onderzoeksnetwerk opgezet met vooraanstaande universiteiten”, zegt Prof. Dr.-Ing. Tim Hosenfeldt, Senior Vice President Corporate Research and Innovation & Central Technology bij Schaeffler.

“Het SHARE-programma van de Ohio State University richt zich op solid state batterijen en brandstofceltechnologie. Het vormt een perfecte aanvulling op ons portfolio, vooral omdat waterstof zo’n cruciale rol speelt voor Schaeffler als energiebron voor een duurzame en koolstof- neutrale toekomst.”

Van autonome mobiliteit tot AI

Naast samenwerking met Ohio State University wordt met de volgende kennisinstituten samengewerkt:
• Bij het Karlsruhe Institute of Technology (KIT) in Duitsland zijn elektrische en geautomatiseerde mobiliteit de belangrijkste aandachtsgebieden.
• De Friedrich-Alexander Universiteit Erlangen-Neurenberg (FAU) in Duitsland richt zich op digitalisering en kunstmatige intelligentie.
• De focus aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore ligt op robotica en Industrie 4.0.
• De SHARE-faciliteit aan de Southwest Jiatong University (SWJTU) in China is gespecialiseerd in interstedelijke mobiliteit, met name spoorvervoer.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven