Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking WEG met vliegtuigbouwer Embraer

WEG gaat samenwerken met Embraer om sneller ultra-efficiënte elektrische aandrijfsystemen voor vliegtuigen te ontwikkelen (foto's: WEG/Embraer)

WEG, producent van elektromotoren en aandrijftechniek, gaat samenwerken met vliegtuigfabrikant Embraer. Door deze samenwerking willen beide partijen sneller de volgende generatie van aandrijfsystemen in de luchtvaart realiseren. Het doel van deze samenwerking is het versneld verkrijgen van kennis en ervaring op het gebied van het elektrisch aandrijven van vliegtuigen. De eerste vlucht van een demonstratiemodel staat al voor 2020 gepland.

WEG en Embraer gaan nauw samenwerken om de vereiste elektrische aandrijftechnologie te ontwikkelen. Het elektrificatieproces maakt deel uit van uitgebreide inspanningen met als doel het waarborgen van de milieuafspraken van de luchtvaartsector.

“Vooruitgang in wetenschappelijk onderzoek kan zorgen voor schone, hernieuwbare energie als hulpmiddel bij het mogelijk maken van nieuw stedelijk en regionaal transport via de lucht, dat toegankelijker is voor de bevolking”, zegt Daniel Moczydlower, Executive Vice President van Engineering and Technology bij Embraer.

Nieuwe marktsegmenten

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve technieken die de mogelijkheid scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms.  Daarnaast ontwikkelt het potentieel nieuwe marktsegmenten. Deze initiatieven, gecombineerd met een lang termijn aanmoedigingsbeleid, zorgen eveneens voor het versterken van de intenties van Brazilië om een wereldleider te worden op het gebied van duurzame technologieën.

Evoluerende powertrain technology

Manfred Peter Johann, Managing Director van WEG Automation, zegt hierover: “Onze voortdurend evoluerende powertrain technology, die zich gedurende vele jaren heeft ontwikkeld in beproefde toepassingen zoals treinen, bussen, vrachtwagens en boten, heeft het pad geëffend voor deze uitdagende wetenschappelijke en technologische samenwerking. We willen in harmonie samenwerken aan het mogelijk maken van de elektrische aandrijving van vliegtuigen en het uitbreiden van de technologische capaciteiten van WEG, Embraer en Brazilië.”

Samenwerking tussen de twee onderzoekteams ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve technieken die de mogelijkheid scheppen voor toekomstige luchtvaartplatforms.

Na het testen van de nieuw ontwikkelde technologieën in een laboratorium, zal er een luchtvaartplatform worden gebruikt voor het integreren en testen van de complexe systemen onder werkelijke bedrijfsomstandigheden. Een klein, éénmotorig vliegtuig, gebaseerd op de EMB-203 Ipanema, zal worden gebruikt als proefmodel voor de eerste evaluatie, vóórdat volgend jaar de vlucht van het demonstratiemodel plaatsvindt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven