Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking TBA en Rulmeca voor grote trommelmotoren

Samenwerking TBA en Rulmeca voor grote trommelmotoren (foto: Rulmeca)

Met het aangaan van een samenwerking tussen TBA (TransportBandAandrijving.nl) en Rulmeca kunnen klanten in Nederland profiteren van de flexibiliteit en snelheid van een kleine onderneming als TBA en de brede productrange van een grote onderneming als Rulmeca.

De drijvende kracht achter TBA, Jan Kees Wieringa, heeft jarenlange ervaring op het gebied van het aandrijven van transportbanden. Hij is met Procon Trommelmotoren al sinds 2006 succesvol in Nederland. De productrange van Procon is toegesneden op de voedingsindustrie. Rulmeca is van oudsher beter vertegenwoordigt in de bulkhandling.

Wieringa: “Ik ben erg blij met deze samenwerking omdat hierdoor onze klanten direct toegang krijgen tot de breedste productrange in de markt: Voor de voedingsindustrie hebben we al sinds vele jaren met de Procon trommelmotoren een hele mooie oplossing voor transportbanden in hygiënische omstandigheden. Die trommelmotoren zijn specifiek voor de voedingsindustrie ontworpen. Ze hebben geen olievulling, zijn helemaal glad afgewerkt en daarmee gemakkelijk te reinigen.”

Grotere vermogens

Door de uitbreiding met de Rulmeca-range kan TBA ook grotere vermogens aanbieden. De Rulmeca trommelmotoren zijn zeer degelijk en kunnen in vele uitvoeringen geleverd worden. Ze zijn UL/CSA gecertificeerd. De kleinere types zijn in RVS uitvoering leverbaar met het EHEDG keurmerk en met afdichtingsklasse IP69K. Rulmeca is opgericht in 1962 en is een wereldspeler op het gebied van rollen, trommels en trommelmotoren. Met meer dan 1.200 werknemers verdeeld over 22 vestigingen bedient ze klanten in meer dan 85 landen.

Wieringa: “Ook hebben we voor toepassingen waarbij de kostprijs een doorslaggevende rol speelt een budget-oplossing beschikbaar. Deze motoren hebben een transmissie die gemaakt is van technisch polymeer en een aluminium behuizing en zijn geschikt voor het lichtere werk. Ik ben heel blij met deze samenwerking en heb er hoge verwachtingen van”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven