Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Autodesk met printnetwerk Hubs

Autodesk-gebruikers krijgen via 3D Hubs toegang tot duizenden 3D printers (foto: 3D Hubs)

Autodesk, leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware gaat een samenwerking aan met het 3D printnetwerk Hubs. De samenwerking verbindt gebruikers van 3D-software aan een wereldwijd netwerk van bijna vierduizend 3D-printers in tachtig landen. Het softwarehuis integreert het 3D printnetwerk in zijn 123D Apps door middel van een door Hubs ontwikkelde API. Hierdoor wordt het snel en gemakkelijk voor gebruikers om hun ontwerpen om te zetten in fysieke producten.

De 3D-printer heeft nog niet zijn weg gevonden in ieder huishouden, zoals de televisie of telefoon. Dat wil niet zeggen dat de consument niet 3D print; het kan het ontwerp maken en het printen uitbesteden. Integratie van het netwerk van Hubs geeft Autodesk-gebruikers op eenvoudige wijze toegang tot de 3D-printer van medeontwerpers.

Voor Hubs is het een voordeel dat het wereldwijde netwerk van 3D-printers beschikbaar komt voor de ontwerpers die wereldwijd Autodesk 123D apps gebruiken. De samenwerking draagt bij aan de missie van het bedrijf om 3D printen voor iedereen toegankelijk te maken.

Hubs en Autodesk

Hubs brengt eigenaren van 3D-printers in contact met iedereen die in 3D wilt printen. Het bedrijf is in 2013 opgericht in Amsterdam door twee voormalige medewerkers van 3D Systems.

Autodesk helpt mensen bij het bedenken, ontwerpen en creëren van een betere wereld. Voor gebruikers biedt de software de mogelijkheid om hun verbeelding te laten spreken en oplossingen te bedenken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven