Ga naar hoofdinhoud

Sales Engineer (Sliedrecht)

Voor de business unit Leroy-Somer generatoren zoeken wij een Sales Engineer binnendienst

Je gaat werken in het Leroy-Somer generatoren team dat onderdeel uitmaakt van Nidec Netherlands. Nidec Netherlands bestaat uit vier business units met ieder zijn eigen expertise. Wij verkopen onder andere frequentieregelaars, motoren en generatoren en adviseren klanten bij de keuze voor de beste aandrijfoplossing.

Als team in Sliedrecht bedenken we oplossingen voor de klant en gaan we uitdagingen en innovatie niet uit de weg. Met een goede voorraad in zowel regelaars als motoren bedienen we de markt snel en Just In Time.

Inhoud van de functie:

Als sales engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor klanten als het gaat om verkoop, technische en administratieve vragen.

Je houdt je bezig met het gehele offertetraject, vanaf het analyseren van de technische behoefte van de klant tot en met de follow-up na het uitbrengen van de offerte en aansluitend het binnenhalen van orders. Vervolgens begeleid je het orderproces tot en met de levering; after sales hoort ook tot je takenpakket. Alsmede het begeleiden van projecten met eventuele afname in één van onze fabrieken in Frankrijk.

Wie zoeken we?

Onze nieuwe collega heeft technische kennis (Mbo- of Hbo-niveau) van elektrische en/of mechanische engineering. Daarbij maakt het niet uit of je net afgestudeerd bent, binnenkort afstudeert of al een aantal jaren werkervaring in het vakgebied hebt.

Je gaat je technische kennis toepassen in je werk en combineert deze met je commerciële vaardigheden om de verkoop van onze producten uit te breiden en klanten van een passend advies te voorzien.

Communiceren in zowel Nederlands als Engels is voor jou geen probleem. Je mag een opleiding volgen om de Franse taal te leren, maar dat hoeft niet, want met buitenlandse vestigingen communiceren we in het Engels. Je werkt commercieel gericht en bent de rechterhand van de Sales Manager.

Dit mag je van ons verwachten:

  • Nidec Netherlands is een leuk bedrijf met enthousiaste collega’s. We kennen een platte organisatiestructuur met veel eigen verantwoordelijkheid.
  • Een afwisselend takenpakket met de mogelijkheid om door te groeien naar een Account Managers rol.
  • Een aantal dagen per week vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden.
  • Technische uitdagingen van klanten oplossen is onze specialiteit. Om hieraan invulling te kunnen geven houd je je technische kennis up-to-date door middel van opleiding en training.
  • Een marktconform basissalaris, een volledige maand vakantiegeld en een 13e maand.
  • Een pensioenregeling zonder eigen bijdrage en diverse kosteloze verzekeringen.
  • Een uitdagende en afwisselende baan met goede secundaire voorwaarden.
  • minimaal 29 vakantiedagen.

Interesse? Mail je sollicitatie met CV naar Corine van Muijlwijk : corine.vanmuijlwijk@mail.nidec.com

Ga voor alle vacatures bij Nidec Netherlands naar: https://www.nidec-netherlands.nl/over-ons/werken-bij-nidec/

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven