Ga naar hoofdinhoud

Safety-editor

Met de introductie van de nieuwe softwaregeneratie TwinCAT 3 wordt de veiligheidstechniek van Beckhoff uitgebreid met extra functies voor engi-neering en runtime. Het nieuwe concept maakt keuze van de programmeertaal mogelijk en verhoogt de flexibiliteit en het toepas-singsgebied voor veilig-heidstoepassingen. Behalve in de functieblokschemataal FUP kan de programmering nu ook gebeuren in C.

De veiligheidseditors zijn een bestanddeel van de TwinCAT-3 engineering-omgeving, die volledig in Microsoft Visual Studio is geïntegreerd. De ont-wikkeltool wordt consequent gebruikt voor de programmering van Safety-, PLC-, motion control of visualiseringstoepassingen.

TwinCAT 3 biedt in de software alle voor de veiligheidsprocessen noodzake-lijke functies: configuratie, programmering, diagnose en de TwinSAFE-Calculator voor de berekening van de prestaties volgens de nieuwe Machinerichtlijn. Met TwinSAFE wordt een in software en hardware schaal-bare veiligheidsoplossing geboden.

Behalve de veiligheidsterminals voor de I/O-systemen (KL6904 voor bus-klemmen en EL6900 voor EtherCAT klemmen) zal met de TwinCAT Safety PLC ook een pure software-oplossing ter beschikking staan. De voordelen van de terminaloplossing liggen in de eenvoudige configuratie samen met de veiligheidsgerelateerde apparatuur.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven