Ga naar hoofdinhoud

SAC winnaar eerste Inspiratie & Innovatie Award

Directeur Geert Hellings (geheel links) en projectmanager Simone de Roo met de vertegenwoordigers van SAC Nederland (foto: Mikrocentrum)

Op 4 september vond in het Evoluon in Eindhoven het eerste Mikrocentrum High Tech Platform Jaarcongres plaats. Het programma bestond uit drie onderdelen: de onthulling van de nieuwe High Tech Bedrijvengids 2014/2015, twee keynote lezingen en de verkiezing en uitreiking van de eerste Inspiratie & Innovatie Award. Vision specialist SAC Nederland ging met de prijs naar huis.

Het jaarcongres is een nieuw initiatief van Mikrocentrum om alle leden van het High Tech Platform in een informele setting bij elkaar te brengen. De nieuwe editie van de High Tech Bedrijvengids is opnieuw uitgebreid en omvat nu 565 bedrijven en instellingen uit de high tech industrie.

Na de officiële opening en de presentatie van de nieuwe High Tech Bedrijvengids gaf key-note spreker Wim de Ridder een kijk in de toekomst van innovaties met zijn presentatie ‘Verken de wereld waar de toekomst is begonnen’. Entertainer Daan Quakernaat nam vervolgens de zaal mee naar het verleden in de tijd waarin kathedralen werden gebouwd.

Innovatie Award

Voor de verkiezing en uitreiking van de Inspiratie & Innovatie Award presenteerden de vijf genomineerde leden van het High Tech Platform elk in twee minuten hun innovatie, waarna de ruim 140 aanwezigen in de zaal mochten stemmen. Uiteindelijk bleek SAC Nederland met de innovatie PDM verkozen tot eerste winnaar van de Inspiratie & Innovatie Award. De PDM (Particle Deposition Monitor) is een apparaat en methode gekoppeld tot een geheel om grootschalig de deeltjesneerslag rond processen in een clean room in beeld te brengen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven