Ga naar hoofdinhoud

Ruim 20 AGV-fabrikanten passen inductieladen toe

Op LogiMAT laten meer dan 20 OEM's zien hoe zij Wiferion inductieve snellaadsystemen gebruiken om hun klanten in staat te stellen onderhoudsvrij en volledig geautomatiseerd te laden (foto: Wiferion)

Draadloze stroomvoorziening van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR) is goed ingeburgerd in de auto-industrie, logistiek en in cleanroom-toepassingen. Dat laat Wiferion zien tijdens LogiMAT, de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesbeheer.

In hal 2, stand D17, presenteert technologiebedrijf Wiferion zijn etaLINK inductieve oplaadsystemen, zijn nieuwe software en een breed scala aan gebruiksscenario’s van bekende OEM’s. Daarnaast zullen er op LogiMAT meer dan 20 fabrikanten verschijnen die de inductieve oplaadtechnologie van Wiferion al gebruiken.

Inductieladen

Het technologiebedrijf heeft als doel de procesbetrouwbaarheid en productiviteit van geautomatiseerde logistieke toepassingen te verbeteren door intelligente stroomvoorziening. Inductieve laadtechnologie wordt in steeds meer industriële elektrische voertuigen ingebouwd.

Marktvereisten tegemoetkomen

“Sinds we in 2020 op LogiMAT de Best Product-award hebben gekregen, hebben we onze technologie verder ontwikkeld om aan de OEM-marktvereisten te voldoen en hebben we veel verschillende projecten kunnen voltooien en langlopende raamcontracten kunnen afsluiten”, meldt Johannes Mayer, Wiferion’s Directeur. Acculaadsystemen van de systeemleverancier van energieoplossingen worden nu gebruikt door meer dan 100 OEM’s en vrijwel alle Duitse motorfabrikanten, plus de grote logistieke en e-commercebedrijven. “Bij LogiMAT laten we zien hoe onze partners uit verschillende branches profiteren van onze laadoplossingen”.

Wiferion heeft als doel de procesbetrouwbaarheid en productiviteit van geautomatiseerde logistieke toepassingen te verbeteren door intelligente stroomvoorziening (foto: Wiferion)

Bekende AGV-producenten passen inductieladen toe

Meer dan 20 exposerende OEM’s hebben al etaLINK inductieve laadsystemen in hun voertuigen geïntegreerd. Dit zijn onder meer bekende AGV-producenten zoals SAFELOG, FlexQube, KUKA en Swisslog, Magazino, Eurotec met hun Lowpad, Norcan en BHS Intralogistics. “Vooral bij AGV-fabrikanten hebben onze etaLINK-systemen een gevoelige snaar geraakt in de branche vanwege hun vele voordelen”, legt Johannes Mayer uit.

Geen mechanische componenten

etaLINK is een IP65-gecertificeerd, onderhoudsarm, gesloten systeem zonder mechanische componenten dat bijvoorbeeld geen koperwrijving veroorzaakt, in tegenstelling tot opladen met sleepcontacten. “Of het nu in de auto-industrie, het fulfilmentcentrum of de halfgeleiderproductie is – onze inductieve laders verbeteren de betrouwbaarheid van de processen.” Naast het uitbreiden van haar marktleiderschap in Europa, is Wiferion sinds 2022 ook actief op de Amerikaanse markt.

Wiferion heeft haar etaLINK 3 kW-systeem consequent aangepast aan de eisen van de markt. De “generatie twee” ontvanger is 60% kleiner dan zijn voorganger, met dezelfde output (foto: Wiferion)

Ook interessant: Energievoorziening van AGV’s kan beter

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven