Ga naar hoofdinhoud

IoT (Internet of Things) Design Centre van RS Components

RS heeft via de online-community DesignSpark een themakanaal opgezet voor het Internet of Things (IoT). Hier zijn hulpmiddelen en tools voor software-design beschikbaar voor rapid prototyping en productontwikkeling

RS Components (RS) heeft via de online-community DesignSpark een themakanaal opgezet voor het Internet of Things (IoT). Hier zijn hulpmiddelen en tools voor software-design beschikbaar voor rapid prototyping en productontwikkeling. De IoT-pagina is te vinden via de Design Centres en bevat de nieuwste blogs en een reeks artikelen van partners, leden van de DesignSpark-community en experts in de branche.

Via DesignSpark worden tools, blogs en de nieuwste toepassingen beschikbaar voor een volledig geïntegreerde infrastructuur van apparaten. Hier zijn hulpmiddelen en tools voor software-design beschikbaar voor rapid prototyping en productontwikkeling. Zij vormen samen een kennisbank die ontwikkelaars in staat stelt om nog betere IoT-toepassingen te ontwerpen.

In het nieuwe Design Centre leidt Alexandra Deschamps-Sonsino de bezoeker in over de wereld van het IoT. Zij werkt voor Designswarm. Andere artikelen in het Design Centre richten zich op een gedetailleerde analyse van het IoT, met een terugblik op het begin, een vooruitblik naar de toekomst en de vraag waarom we het nodig hebben. Ook wordt ingegaan op de koppelingen tussen ‘Things’, hardware en toepassingen, op de netwerkinfrastructuur en op de databeveiliging.

IoT telt straks 26 miljard aansluitingen

“Er wordt voorspeld dat er in 2020 maar liefst 26 miljard apparaten zijn aangesloten op het internet, allemaal met een eigen uniek ID”, aldus Pete Wood, Community Manager voor DesignSpark bij RS Components. “Samen vormen deze apparaten het Internet of Things (IoT), waarmee we apparaten op afstand kunnen aansturen en monitoren via het internet. Als community die voorop loopt met nieuwe informatie over de nieuwste trends in de branche wil DesignSpark met het IoT Design Centre de discussie opstarten over ‘best practices’ en aanbevelingen doen over producten die geschikt zijn voor IoT-systemen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven