Ga naar hoofdinhoud

ROVC stelt kennisbank TechTake kosteloos ter beschikking

Trainings- en opleidingsinstituut ROVC stelt technische kennisbank TechTake gratis beschikbaar aan het grote publiek. (Ill.: ROVC)

Trainings- en opleidingsinstituut ROVC stelt de technische kennisbank TechTake kosteloos beschikbaar aan het grote publiek. Op het platform is informatie te vinden over de werking en het dagelijks gebruik van technische componenten in verschillende vakgebieden. Ook is er informatie te vinden over technische begrippen, zoals symbolen, formules en coderingen in verschillende vakgebieden.

Volgens Waldo Linders, manager Producten bij ROVC,is TechTake niet een statische kennisbank, maar als een dynamisch platform dat continu in ontwikkeling is. “Het is een platform waar je kunt halen, maar ook kunt brengen. We hebben de basis neergezet en hopen dat we dit samen met cursisten, bedrijven en leveranciers verder uit kunnen bouwen.”

John Huizing, directeur ROVC, vult aan: “Wanneer organisaties NOW 3 aanvragen (de derde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid), zijn ze verplicht om bij- of omscholing aan werknemers te bieden. Onze branche zet zich actief in voor omscholing. Eerder dit jaar maakte we ons hard voor een Deel- en Omscholings-NOW. Het doel hiervan was om medewerkers met technische affiniteit in vakgebieden met minder toekomstperspectief om te scholen naar de groeiende vakgebieden.”

TechTake

TechTake kan een belangrijke rol vervullen bij dergelijke omscholing: het platform dient als naslagwerk voor technici in hun nieuwe vakgebied. Huizing: “Dankzij onze opleidingen hebben we veel technische kennis in huis. Door TechTake gratis toegankelijk te maken voor iedereen, delen we een deel van die kennis met de markt en helpen we op die manier de branche vooruit.”

TechTake bevat informatie over verschillende technische vakgebieden, van aandrijftechniek en elektrotechniek tot klimaattechniek. Per vakgebied is er een technische begrippenlijst te vinden en uitleg over de werking van componenten aan de hand van afbeeldingen, filmpjes en animaties. Daarnaast is er een overzicht terug te vinden met verschillende cursussen en trainingen in Nederland op het gebied van techniek. In het eerste jaar verwacht ROVC dat de online kennisbank 40.000 technici gaat trekken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven