Ga naar hoofdinhoud

Routers voor onderhoud op afstand

Met Cosy lanceert eWon (vertegenwoordigd door Raster Products) een nieuw assortiment industriële routers voor klanten die een snelle en betaalbare toegang op afstand willen tot hun PLC’s. Deze nieuwe routers moeten de oude verbindingen via modem vervangen. De Cosy 141, het eerste model van dit nieuwe assortiment, vormt een aanvulling op de bestaande oplossingen voor PLC-toegang op afstand, zoals de reeksen 2005CD en 4005CD.

Met de Cosy-lijn wordt een reeks betaalbare instapmodellen toegevoegd aan het bestaande gamma. De Cosy 141 telt vier Ethernetpoorten voor de lokale aansluiting van het toestel, een WAN-Ethernetpoort voor de verbinding met het internet via het lokale bedrijfsnetwerk, en een seriële poort voor een seriële aansluiting van de PLC’s.

Om een scherpe prijs te kunnen aanbieden, is echter niet bespaard op kwaliteit. Net als de CD-series voorziet het Cosy-assortiment in een lange levensduur (minimaal tien jaar) en dat in een soms moeilijke en veeleisende industriële omgeving. Deze nieuwe reeks is natuurlijk ook compatibel met de Talk2M-toepassing. Deze software creëert via het internet een beveiligd communicatiekanaal tussen de gebruiker en het toestel op afstand, zonder dat hiervoor enige aanpassing nodig is van het computernetwerk aan weerszijden van het communicatiekanaal.

Eigenschappen
De Cosy biedt grotendeels dezelfde eigenschappen als de CD-reeksen. Hij is namelijk gebaseerd op dezelfde hardware, maar dan in vereenvoudigde versie. In vergelijking met de CD-reeksen is dit nieuwe concept uitgerust met een vereenvoudigde webinterface. Daarmee richt de fabrikant zich voornamelijk tot bedrijven die enkel behoefte hebben aan de basisfuncties voor toegang op afstand: up- en downloaden van PLC-programma’s, toegang tot een IP-camera, controle op afstand van een HMI of klantenondersteuning op afstand.

De Cosy 141 maakt het mogelijk om onderhoud op afstand uit te voeren van een groot aantal PLC-merken. De technicus bevindt zich als het ware virtueel naast het toestel en kan snel ingrijpen dankzij een transparante verbinding met de meeste seriële of Ethernet-PLC’s en de ondersteuning van een groot aantal protocollen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven