Ga naar hoofdinhoud

Roterende tafel

De MPS-GR serie van Aerotech omvat roterende tafels waarmee een nauwkeurige, herhaalbare positionering is te realiseren. De tafels zijn beschikbaar in twee uitvoeringen – de MPS50GR en de MPS75GR – en ontwikkeld voor zowel laboratorium als industriële toepassingen. Zo zijn ze onder meer te gebruiken voor optische toepassingen, het uitvoeren van metingen, uitlijnen, het uitvoeren van inspecties en andere veeleisende applicaties.
 
Opbouw
De roterende tafels bestaan uit een nauwkeurige wormwieloverbrenging en lagercomponenten gecombineerd met een DC servo- of een stappenmotor. Verder voorzien ze in een opening van respectievelijk 20 en 30 mm waarmee ze geschikt zijn voor het afhandelen van applicaties die een doorgaande opening nodig hebben, het verwerken van kabels of luchtslangen of voor het plaatsen voorzieningen waarmee bijvoorbeeld optieken zijn te monteren.
 
De DC servomotoren zijn uitgevoerd met een blokgolf roterende encoder waarmee de roterende tafels een nauwkeurigheid bieden tot 80 boogseconden, een resolutie van 1 boogseconde en een herhaalbaarheid van 6 boogseconden. De maximale snelheid bedraagt 180°/s terwijl de tafels tot maximaal 12 kg zijn te belasten.
 
Vacuüm
Beide tafels zijn optioneel uit te voeren met vacuümbereiding tot 10-6 torr. Wat de montagemogelijkheden betreft bestaat de keuze uit onder meer een breadboard montageplaat (voor directe montage op zowel Engelse als metrische optische tafels) en een Lens Mount Option voor het monteren van standaard lenzen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven