Ga naar hoofdinhoud

Roterend micropositiesysteem

Het ARX-serie twee-assig roterend micropositie-systeem van Aerotech combineert kromme en schuine assen die een hoge snelheid en hoge productie mogelijk maken van complexe 3D structuren zoals MEMS componenten.

Het roterend systeem biedt een accuraat platform voor positionering en manipulatie van een precies uitgelijnd hemisferisch oppervlak. Met twee standaard modulematen met systeemladingen van 15 kg of 30 kg is de AXR voorzien van een direct aangedreven kromme (B) as met een rotatie tot 1000 min-1 met een sub boogseconde positieresolutie.

De tweede tilt (A) as biedt een vaste rotatie van -10º tot +100º en is leverbaar met borstelloze servomotor direct-aandrijving voor hoge snelheid positionering tot 720º/s, of voor hogere afmetingen als een servomotor aangedreven optie met een anti-backlash harmonische versnellingsbak met een hoger continu koppel dat past bij zwaardere belastingtoepassingen waar de lagere snelheid en vermindering van de totale nauwkeurigheid aanvaardbaar is.

Er is een keuze van gekalibreerde en niet-gekalibreerde versies voorbepaalde specificaties, waardoor concurrerende en economische systeemkosten worden gegarandeerd. De hele reeks optische encoders biedt een hoekresolutie tot 0,04 boogseconden en met multiplier en geavanceerde technologieën helpen ze om een soepele beweging en goede positiestabiliteit te garanderen voor veeleisende micromachining.

Met Halar kalibratie kan de direct aangedreven versie van de AXR een positienauwkeurigheid van +/- 3 boogseconden leveren, terwijl de gerichte versie een accuraatheid heeft van +/- 5 boogseconden. Bidirectionele herhaalbaarheid in de direct aangedreven versie is +/- 1 boogseconde, vergeleken met de gerichte versies van +/- 5 boogseconden. Ongekalibreerde specificaties voor nauwkeurigheid zijn +/- 30 boogseconden voor direct aangedreven versies met +/- 50 boogseconden voor de gerichte versie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven