Ga naar hoofdinhoud

Rolls-Royce neemt Rolls-Royce Power Systems over

Rolls-Royce PLC voltooit overname Rolls-Royce Power Systems (foto: Rolls-Royce Power Systems).

Rolls-Royce PLC (fabrikant van vliegtuig- en gasturbines en scheepsvoortstuwingssystemen) heeft de overname van Rolls-Royce Power Systems (RRP, fabrikant van dieselmotoren) afgerond. Deze stap volgt op de aankondiging van 7 maart 2014 dat de Raad van Bestuur van Daimler AG had besloten om de put-optie met betrekking tot haar 50% aandelenbelang in RRP uit te oefenen. Op 16 april volgde de aankondiging dat beide partijen overeenstemming hadden bereikt over de overname.

Rolls-Royce Power Systems voegt capaciteit en vermogen toe aan het al bestaande portfolio zuigermotoren van Rolls-Royce PLC. RRP beschikt over goede technologie, heeft goede vooruitzichten voor groei op de lange termijn en vormt een waardevolle aanvulling op de afdeling Marine & Industrial Power Systems.

RRP stond voorheen bekend als Tognum AG en is gespecialiseerd in zuigermotoren, voortstuwings- en gedistribueerde energiesystemen. Het hoofdkantoor van RRP is gevestigd in Friedrichshafen; de onderneming biedt werkgelegenheid aan ongeveer 11.000 mensen.

Rolls-Royce Power Systems

De overgenomen onderneming levert onder meer MTU snellopende motoren, MTU Onsite Energy gedistribueerde energiesystemen, Bergen middelsnellopende motoren en L’Orange brandstof-injectiesystemen.

Daimler zal overigens een belangrijke partner blijven in de ontwikkeling en levering van middelgrote en en zware dieselmotoren in het vermogensbereik tot 500 kW. MTU verkoopt de off-highway versies van deze van vrachtwagens afgeleide motoren aan klanten in de bouw, industriële en agrarische markten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven