Ga naar hoofdinhoud

Rollon neemt iMS over, fabrikant van zware lineaire systemen

De modulaire lineaire assystemen voor robots kunnen worden aangepast aan specifieke toepassingen en eenvoudig worden gebruikt in automatiseringsprocessen. (Foto: Rollon GmbH)

Rollon, een toonaangevende fabrikant van lineaire bewegingsgeleiders, actuatoren en systemen, is verheugd de overname aan te kondigen van Intelligent Machine Solutions, Inc. (iMS)

Rollon, fabrikant van lineaire bewegingsgeleiders, actuatoren en systemen, neemt Intelligent Machine Solutions, Inc. (iMS) over, een in Michigan gevestigde ontwerper en fabrikant van standaard- en maatwerkmachines voor de automatiseringsindustrie.

Lineaire systemen

Met deze overname breidt Rollon zijn assortiment lineaire actuatormodules en robottransportunits (RTU’s) uit, waardoor statische belastingen van meer dan 45.360 kg mogelijk zijn en industriële robots met een laadvermogen tot 2.000 kg kunnen worden ondersteund.

Nieuwe kansen

“De overname van iMS bouwt voort op onze gevestigde technische expertise en maakt het ons mogelijk om effectiever te concurreren en nieuwe opdrachten binnen te halen in de branche van heavy-duty lineaire beweging”, zegt Rüdiger Knevels, CEO van Rollon. “Deze deal breidt onze productlijn uit en creëert nieuwe kansen voor ons in de groeiende en wereldwijde industrie van robottransferunits met een globale waarde van 700 miljoen dollar.”

Configuraties

Naast hun zeer hoge belastingscapaciteiten, zijn deze nieuwe lineaire modules en RTU’s eenvoudig te implementeren in geautomatiseerde omgevingen in veel industrieën. Ze hebben een modulair ontwerp voor toepassingsspecifieke configuraties en zijn ontworpen voor snelle montage.
Extra functies zijn onder meer:

● Stevige stalen constructie.

● Grote servo-reducer aangedreven tandwiel en tandheugelaandrijfsystemen voor hoge nauwkeurigheid van positionering.

● Standaard configuraties met meerdere assen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven