Ga naar hoofdinhoud

Rollon introduceert speciaal gamma voor automatisering verpakkingsindustrie

Handling- en transportsystemen in de verpakkingsindustrie vereisen maximale betrouwbaarheid, dynamiek en nauwkeurigheid (foto: Rollon)

Als specialist in lineaire bewegingssystemen biedt Rollon een uitgebreid gamma van actuatoren en lineaire geleidingen voor automatisering in de verpakkingsindustrie. De lineaire componenten zorgen voor efficiëntie en kostenbesparing in de handling en vormen de basis voor innovatieve oplossingsconcepten voor verpakkingslijnen, palletiseermachines en pickerlijnen.

Handling- en transportsystemen in de verpakkingsindustrie vereisen maximale betrouwbaarheid, dynamiek en nauwkeurigheid. Lineaire technologie van Rollon kan hierbij een grote rol spelen. Of het nu gaat om levensmiddelen, industriële goederen of farmaceutische producten: in samenwerking met systeemintegratoren, machinebouwers en partners creëert Rollon technisch en kostenefficiënt optimale automatiseringsconcepten – individueel ontworpen en precies afgestemd op de betreffende verpakkingstoepassing.

Tandriemaangedreven assen

Vooral de lineaire assen van de Actuator Line worden dankzij hun functionaliteit, hoge prestaties, belastbaarheid en precisie in tal van pick-and-place-systemen en verpakkingslijnen gebruikt. De tandriemaangedreven assen van het Smart System zijn bijzonder opmerkelijk.

De lineaire eenheden met zelfdragende geëxtrudeerde aluminium profielen worden gekenmerkt door hoge draagvermogens, rijsnelheden en een lange levensduur en bereiken hoge cyclussnelheden bij een laag eigengewicht. Dit maakt ze ideaal voor het opzetten van meerassige systemen in verpakkingsprocessen.

Speciale assen voor food & farma

Voor gebruik in schone omgevingen zoals de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie heeft Rollon ook speciale assen in het assortiment die bijzonder eenvoudig te reinigen zijn en voldoen aan de hoogste hygiënische eisen.

Zelfs zeer lange Y-assen, grote overspanningen met geringe doorbuiging, continu gebruik en omgevingen met stof zijn geen probleem voor de betrouwbare lineaire componenten van Rollon.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven