Ga naar hoofdinhoud

Rollon completer door overname Hegra Linear

Rollon heeft met de overname van Hegra nu een veelzijdig aanbod van lineaire geleidingen (foto: Rollon)

De Rollon groep heeft alle aandelen van Hegra Linear GmbH & Co. KG uit Limburg an der Lahn (D) gekocht. Hiermee zet het Duitse bedrijf dat gespecialiseerd is in lineaire geleidingen zijn groei in deze markt door en completeert het assortiment. De fabriek in Limburg an der Lahn blijft in bedrijf en wordt zelfs uitgebreid.

Directeur Rüdiger Knevels: “Wij kunnen de werknemers, de kennis en de productiecapaciteit van Hegra goed gebruiken”. Hegra profiteert van het wereldwijde netwerk van Rollon en brengt een grote verscheidenheid van producten mee. 70% van de omzet van Hegra is klantspecifiek en daarvoor bezit de firma ook een machinepark dat ingericht is om snel aangepast te worden. Hegra kan bijvoorbeeld benodigde geleidingsprofielen uit een stuk frezen.

In totaal bestaat het portfolio uit 84 lineaire geleidingen in verschillende uitvoeringen en groottes. Het zwaar belastbare railsysteem wordt bijvoorbeeld in groottes van 26mm breed en 30 mm hoog tot 74 mm breedte en 240 mm hoogte gebouwd. In totaal zijn er twaalf grote maten. Met deze op elkaar afgestemde maten is het mogelijk om afhankelijk van de maatvoering tussen de 0,6 N en 17,5 kN per railpaar te dragen en te bewegen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven