Ga naar hoofdinhoud

Rodriguez toont overtuigend portfolio op de Precisiebeurs 2021

Rodriguez levert dunringlagers van Kaydon aan een klant die deze in single-wafersystemen gebruikt. (Foto: Loban Alex/Shutterstock & Rodriguez)

De slanke en precieze Kaydon dunringlagers van Rodriguez hebben een toepassingsbereik dat onder meer halfgeleider- en optische industrie, medische en meettechniek, alsmede robotica omvat. Op bestelling produceert Rodriguez ook individueel aangepaste producten of klantspecifieke systeemoplossingen (Value Added Products – VAP). Bezoekers van de Precisiebeurs, die van 10–11 november 2021 in ’s-Hertogenbosch zal plaatsvinden, kunnen zich aldaar van het brede aanbodspectrum van Rodriguez overtuigen.

Dunringlagers van Rodriguez worden in de halfgeleidertechnologie onder meer gebruikt in diafragma’s van fotolithografische systemen: aangezien deze diafragma’s zo compact en vlak mogelijk moeten zijn, vormen dunringlagers hier de eerste keus.

Roestvrijstalen dunringlagers

Rodriguez levert echter ook al vele jaren roestvrijstalen dunringlagers van Kaydon aan een klant die deze in single-wafersystemen gebruikt. Dankzij hun speciale eigenschappen worden deze slanke probleemoplossers ook in de ruimte gebruikt – tijdens de actuele Mars-missie bijvoorbeeld. Ze helpen de Perseverance-rover zijn taken als voorzien uit te voeren. Ze laten bijvoorbeeld de robotarm of de carrousel voor gereedschapbits bewegen.

Montageklare assemblages

Op basis van de dunringlagers produceert Rodriguez ook complete, montageklare assemblages die precies op de gewenste toepassing kunnen worden afgestemd. Dergelijke klantspecifieke speciale oplossingen maken deel uit van de divisie Value Added Products (VAP), een van de kerncompetenties van het bedrijf. “Vooral in moeilijke tijden is het belangrijk dat bedrijven bijzonder kostenefficiënt opereren,” aldus Ulrich Schroth, hoofd van de divisie Value Added Products bij Rodriguez. “Onze klantspecifieke systeemoplossingen kunnen daarbij helpen, omdat onze klanten waardevolle hulpbronnen kunnen besparen en zich volledig kunnen concentreren op hun kerncompetenties.”

Rodriguez is te vinden op stand 579 van de Precisiebeurs

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven