Ga naar hoofdinhoud

Rockwell Automation neemt Clearpath Robotics over

Foto: Clearpath Robotics

Rockwell Automation heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van het in Ontario gevestigde Clearpath Robotics, fabrikant van robotica voor buiten- en industriële toepassingen. Autonome mobiele robots (AMR’s) vormen voor het concern de volgende stap op het gebied van industriële automatisering en transformatie. Met de overname wil Rockwell zijn positie op het gebied van Connected Enterprise versterken.

Het transporteren van onderdelen en materialen naar assemblagelijnen en tussen productiecellen is een van de meest complexe en inefficiënte taken in de industrie. Vaak resulteren ze in knelpunten in de productie. Autonome productielogistiek zal de workflow in een fabriek transformeren, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen en een grotere operationele efficiëntie mogelijk worden.

De divisie Otto Motors binnen Clearpath biedt AMR’s en software voor wagenparkbeheer en navigatie. Samen verhogen ze de doorvoer en verlagen ze de kosten door ervoor te zorgen dat componenten en subassemblages op hun plaats zijn wanneer dat nodig is. Ook brengen ze afgewerkte goederen na voltooiing naar een vrachtwagen of magazijn.


In het Rockwell-portfolio zullen de mobiele robots worden gecombineerd met partnerschappen van Rockwell op het gebied van vaste robotarmen, oplossingen zoals Independent Cart Technology en programmeerbare besturingen (PLC’s). De toevoeging van de AMR-mogelijkheden van Otto Motors creëren een compleet portfolio van geavanceerde material handling-oplossingen.

De combinatie van robots en op PLC gebaseerde lijnbesturing is al lang een wens van fabrieksmanagers in uiteenlopende sectoren, zoals de automobiel- en consumentengoederensector. Met Clearpath voldoet Rockwell aan die wens in tal van discrete en hybride branches

Data uit het aanbod van Rockwell en de AMR’s van Otto Motors kunnen worden benut in door kunstmatige intelligentie aangedreven Software as a Service (SaaS) toepassingen voor informatiebeheer. Hiermee levert het concern een uniforme oplossing voor de productie, die autonome uitvoering en optimalisatie mogelijk maakt.

Clearpath is opgericht in 2009 en begon met het aanbieden van roboticatechnologie aan wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsmarkten. In 2015 lanceerde het bedrijf zijn Otto Motors Division. Deze laatste wordt in Nederland vertegenwoordigd door Romias in Enter. Rockwell Automation heeft een eigen vestiging in Capelle a/d IJssel. Pikant detail is, dat Mitsubishi Electric in mei dit jaar een minderheidsbelang nam in Clearpath Robotics.

Bron: Robot Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven