Ga naar hoofdinhoud

Rockwell Automation neemt Avnet Data Security over

Op de Automation Fair die in november 209 in Chicago (VS) plaatsvond, toonde Rockwell Automation een nieuwe cybersecurity oplossing. (foto: Paul Quaedvlieg)

Rockwell Automation heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van Avnet Data Security. Dit is een in Israël gevestigde cyber security provider met meer dan twintig jaar ervaring. Avnet biedt een volledige range IT- en OT-cybersecuritydiensten en -oplossingen; variërend van audits, penetration testing, netwerk- en security-oplossingen tot en met trainingen en geïntegreerde IT/OT managed services.

Cyber security is een van de snelstgroeiende onderdelen in de dienstverlening van Rockwell Automation. Nu de maakindustrie zich steeds sneller ontwikkelt en meer dan ooit digitaal verbonden is, zijn de bestaande strategieёn voor fysieke beveiliging onvoldoende om de productie-activiteiten te beschermen.

Om zijn klanten te helpen bij het definiëren, toepassen, onderhouden en verder ontwikkelen van een proactieve cybersecurity strategie, biedt Rockwell Automation een uitgebreid pakket van diensten en oplossingen.

De brede kennis en ervaring van het Avnet-team zal van groot belang zijn bij de realisering van de strategische doelstellingen van de Amerikaanse onderneming. Die voorzien in een aanzienlijke groei van oplossingen op het gebied van informatisering en connected services. De uitbreiding van de expertise op het gebied van IT/OT cybersecurity en industriёle netwerken is een belangrijke voorwaarde voor die wereldwijde groei.

Rockwell Automation en Avnet

Avnet’s combinatie van oplossingen, trainingen, assessments en managed services stellen Rockwell Automation in staat om een veel grotere groep klanten wereldwijd te bedienen. Tegelijkertijd kan het bedrijf zijn portfolio aan oplossingen in de industriёle sector verder ontwikkelen; waaronder ook gerichte oplossingen voor cyber security.

Avnet blijft bestaande klanten bedienen, maar kan nu een uitgebreidere kring bereiken. Het was altijd al de ambitie van het bedrijf om zoveel mogelijk organisaties te helpen bij de beveiliging van hun data tegen interne en externe bedreigingen.

Afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden zal de transactie naar verwachting begin 2020 worden afgerond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven