Ga naar hoofdinhoud

Robuuste reductoren voor transport van bulkgoederen

MaxxDrive XT-industriële reductoren zijn geschikt voor het aandrijven van transportbanden in de bulkgoed-industrie. (foto: Nord)

MaxxDrive XT-industriële reductoren van Nord zijn geschikt voor het aandrijven van transportbanden in de bulkgoed-industrie. De reductoren zijn niet alleen uiterst robuust en krachtig, maar zijn ook bestand tegen een hoge thermische belasting.

Een aanvullende externe koeling is bij de MaxxDrive XT industriële reductoren niet nodig, omdat deze reductorserie met krachtige axiale ventilatoren is uitgerust. Daarnaast is de serie voorzien van koelribben voor een optimale luchtstroom. De optimale gebruikstemperatuur van de smeerstof verlaagt de onderhoudsbehoefte en verhoogt de belastbaarheid en levensduur van de reductorcomponenten.

Harde omgevingsomstandigheden

De industriële reductoren zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik onder harde omgevingsomstandigheden. Het vermogens- en overbrengingsgebied van de reductoren werd hierbij zodanig gedefinieerd, dat de in de bulkgoederensector gewenste combinatie van lage overbrenging en hoge vermogens optimaal wordt bediend.

Zeven bouwgrootten

De MaxxDrive XT-industriële reductoren worden geproduceerd in zeven bouwgrootten met koppels tussen 15 en 75 kW, voor vermogens tot 2100 kW. De kern bestaat uit een op de toepassing afgestemde tweetraps-kegeltandwielreductor, die door zijn vele modulaire aanbouwopties geheel op de gewenste applicatie wordt toegesneden. Nord levert de industriële reductoren naar wens ook als complete oplossing met “heavy duty”-motorreductoren, frequentie-omvormers en koppeling- en remsystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven