Ga naar hoofdinhoud

Robuuste compacte connectoren

De DMM-connectorserie van Nicomatic (vertegenwoordigd door Comdes Componenten) omvat robuuste, compacte en tegen schokken bestande connectoren, geregistreerd onder de merknaam Micro-D-Mix. De serie is beschikbaar in configuraties met uitsluitend LF-signaalcontacten, maar ook in combinaties met HF-signaalcontacten en powercontacten.

De serie omvat één tot vier contactrijen met maximaal 120 contacten per connector. Door de kleine pitch (2 mm bij de LF-signaalcontacten) biedt de connectorserie voordelen ten opzichte van de traditionele Micro-D connectoren, zoals een hogere dichtheid, gewichtsbesparing en een lagere opbouwhoogte.

De metalen behuizing van de connectoren maakt deze geschikt in toepassingen waar EMC-eigenschappen en aarding een belangrijke rol spelen. Het compacte ontwerp is geschikt voor kleine en draagbare apparatuur, maar ook voor rack- en panelmount toepassingen. De fixeermogelijkheden zijn voor de female en male connectoren gelijk.

De female en male connectoren kunnen in dezelfde uitsparing van frontpanelen en behuizingen worden geplaatst, zowel voor montage aan de voor- als de achterzijde. De connectoren zijn ontwikkeld en getest om extreme omstandigheden te doorstaan en voldoen aan MIL-DTL-83513G (de Micro-D standaard). De kwalificatietests zijn doorlopen met de EIA-procedure.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven