Ga naar hoofdinhoud

Robotics Benelux is de nieuwe distributeur van Comau

Tobias Daniel (tweede van links) en Michiel Brink (derde van links) schudden elkaar de hand bij het distributeurscontract (foto: Robotics Benelux).

Comau, fabrikant van robots en industriële automatisering, kondigt zijn nieuwe distributeur, Robotics Benelux, aan. Vanaf 1 september zal Robotics Benelux, dat gevestigd is in Geldermalsen, alle producten en diensten van Comau Robotics vermarkten in Nederland, België en Luxemburg.

Tot nu toe viel deze regio wat betreft dienstverlening onder de verantwoordelijkheid van Comau Robotics in Duitsland (Keulen). In het kader van zijn nieuwe groeistrategie bouwt Comau Robotics op dit moment een wereldwijd netwerk van distributeurs op. De Benelux is de eerste regio in Noordwest-Europa waar zich een distributeur vestigt sinds het startschot van de nieuwe verkoopstrategie ongeveer een jaar geleden.

“We nemen deze stap om onze aanwezigheid op deze belangrijke exportmarkten te versterken. Robotics Benelux zal verkoop-, service en aftersales diensten van hoogwaardig niveau aanbieden aan klanten in de Benelux. Ik zie enorm veel potentieel in onze samenwerking”, zegt Tobias Daniel, Hoofd van Marketing en Verkoop bij Comau Robotics. Michiel Brink, Managing Director van Robotics Benelux, kijkt ook uit naar de samenwerking: “Comau heeft meer dan 40 jaar ervaring in robotica, vooral in de automobielindustrie, een extreem veeleisende omgeving op het vlak van automatisering. Deze expertise is bijna uniek en van grote meerwaarde voor praktisch elke tak van industrie. Samen met de innovatieve producten die Comau Robotics onlangs heeft geïntroduceerd, verwachten we grote toepasbaarheid in onze markten en bij onze relaties.”.

Comau Robotics introduceerde onlangs de modulaire SCARA-familie ‘Rebel-S’, een breed assortiment van kleine 6-as-robots met de naam ‘Racer’ en zwaar belastbare collaboratieve robots met de naam ‘AURA’.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven